Stefanie Hertel er engageret i kunst og kultur

I midten af april udgav Stefanie Hertel sit album “Mei Vogtland” – Mei Haamet”, som hun helt har dedikeret til sit hjemland. Den regionale dialekt og også den traditionelle musik, er stærk gennem hele albummet. Selv om sangerinden er en tysk succesrig schlager stjerne, glemmer hun aldrig sine rødder. Nu truer politik med nedskæringer og besparelser på et område som er en speciel del af sangerindens hjem: Kunst og kultur. Det er noget, som Stefanie ikke kan acceptere og skriver en vred erklæring til sine fans.

Kilde: Stefanie Hertel Facebook
Kilde: Stefanie Hertel Facebook

Besparelser på kunst og kultur

På Facebook postede sangerinden om emnet: “Det er så slemt, at det skulle komme så langt: Den sparepakke i Vogtland er en afgjort sag. Hvad man glemmer er, at menneskeheden uden kunst, er som blomster uden vand. Det er bare trist”. Hendes stærke reaktion kan man godt forstå, når man ved hvor stærke hendes følelser er for hendes hjemland. Til Schlagerplanet har hun sagt:

“Når jeg køre tilbage til Vogtland, bliver gamle barndomsminder vækket. Det er noget jeg bærer i mit hjerte, den gamle kulturarv, de gamle sange, digtene. Det er en del af min barndom.”

Stefanie Hertel også bekymret

Det er ikke kun det kulturelle der bekymre Stefanie Hertel. Hun fortæller videre: “Jeg finder det generelt bekymrende i Tyskland, at folk naturligvis vil have alting billigere”. Efter hendes mening mister vi påskønnelsen af ting. Derfor forsøger hun at købe med god samvittighed, og forsøger at støtte de små produkter fra regionen, men det er ikke altid det lykkes.

Kilde: Schlagerplanet.com

RELATEREDE ARTIKLER