„Stadlshow“: mindste seertal nogen sinde

Lille stemning, manglende varme og få musikalske højdepunkter: Jomfrurejsen af “Stadlshow” lørdag aften gik konsekvent mod isbjerget. Efter et ujævnt styrt fik man hvad profeterne i ugevis har fortalt: den kolde meningsmåling.

De har prøvet det, kan man sige, men forsøget mislykkes. Francine Jordi, Alexander Mazza og de sende ansvarlige fra ORF, ARD og SRF ville skabe et yngre, moderne “Stadl”, og vil bringe de høje seertal tilbage fra Karl Moiks tid. Hvad de lykkes med var de værste tal “Stadl” nogensinde har haft. Med 2,46 millioner seere og dermed en markedsandel på 9,6 procent, som Meedia.de fortæller, slår det ikke engang Andy Borgs mindste seertal på 3,79 millioner seere.

Stadlshow-2016

Ingen stigning i den unge målgruppe

Og hvad gør den unge målgruppe, som det nye format skulle nå? De havde ikke søgt til TVet. I alders gruppen 14-49 år var tallet kun på 280.000 seere – det giver en markedsandel på hele 3,3 procent, hvilket også “Musikantenstadl” havde opnået.

Hvad vil der ske med “Stadlshow”?

Kort fortalt har det nye “Stadl” altså ikke vundet det yngre publikum, men skræmt stam seerne væk. Hvad betyder det for showet frem over. Kontrakten løber til slutningen af 2015. Med denne kvote ser en forlængelse ikke ud til at ske.

Stefan Mross kom med meget klar udtalelse, om søndagsen udsendelse: “Jeg er ked af og skuffet over, at man behandler et af de sidste kult underholdningsprogrammer som vold. Hvad var det for en scene opbygning, en forfærdelig lyd og dårlig stemning i Saal. Også den tilgang af 25 mere eller mindre ukendte sangere med grove sange og et hjerteløst koncept”.

Kilde: Schlagerplanet.com

Det skal du læse