Sonja Weissensteiner: Hendes kolonne på schlagerplanet

På Schlagerplanet er Sonja Weissensteiner en brancheekspert med eksklusivt indblik på schlager scenen. Siden barndommen har hun været aktiv som sangerinde, og for ti år siden arbejdede hun som tv og radio vært.

Sonja Weissensteiner var vært på Goldstar TV og schlager & Co ekstra. Det er viden som schlager sanger at hun får sin insider viden fra branchen. Hver anden uge kan Schlagerplanets læsere følge hendes tanker. Denne gang fundere hun over ESC (Eurovision song contest):

Hallo kære

Jeg er stor fan af ESC og kan forstille mig det er spændende for kunsterne at være på denne gigantiske scene.

Jeg havde engang et interview med Johnny Logan om dette emne. Han har oplevet det om ingen anden, både som sanger og som komponist. Han er den eneste der til dags dato har vundet det to gange.

Første gang i Haag i 1980. På det tidspunkt var han slet ikke forberedt på sejr, så det lykkes ikke at bygge videre på denne succes den gang. For syv år siden forsøgte han igen og vandt igen. Med sin ballade “Hold me now” og så lykkes det med et spetankulær og et meget følelsesladet come back, efter en meget vanskelig tid, både personligt og professionelt.

Det er en kærlighedssang om forholdet, hvilket sangen indikere. Da Johnny Logan sang sangen, var han kort forinden gået fra sin kone og det har givet sangen autoritet og det har måske begejstret publikum, i dag mangler mange sangere autenciteten i deres måde at optræde på.

At en sådanne præsentation på Euro Vision Song Contest er for kunstnerne, en meget speciel oplevelse, bekræfter Logan: “At være på scenen i ESC kan ikke sammenlignes med nogen koncert”.  Du er undervurderet som kunstner, munden bliver tør, pulsen går hurtigt og hjertet slår helt op til halsen.

 

640-Sonja-Weissensteiner

Kilde: schlagerplanet.de

Se hele artiklen her: schlagerplanet.com

Det skal du læse