“SOMMERSEHNSUCHT” nyt album fra Calimeros

405380430597_6COver_Calimeros_Sommersehnsuch_standard

De forbliver tro mod deres fans og de synger som altid svingfuldt som iørefaldende om kærlighed, sommer, længsel og rejselyst. Og med det meget særprægede syng nummer fra de tre Schweizer:
“Sommersehnsucht” så har det nye album fra hit giganterne Calimeros fået samme navn, det udkommer fra Müncher pladeselskabet Telamo. Albummet udkommer som CD, DVD, Fanbox og fåes i flere udgaver med bonussange.

“Sommernacht” er præcis, som deres fans, kærlighed til “Calimeros”: Titlen siger det hele, standard versionen har 15 stemningsfyldte sange, som har det hele om sommer og kærlighed, henholdsvis længsel efter ubekymret tid, menneskelig varme og sikkerhed. Calimeros grundlægger Roland Eberhart, har kombineret de medrivende sange og skrevet teksterne, hvis charme ingen kan undslippe. Sammen med Stefan Ruchti og Andy Rynert tager de deres fans med til palmebesatte strande, og andre solbeskinnede steder med længsel. Albummet “Sommersehnsucht”  åbner med titlen “Sommersehnucht”. Her viser Calimeros alle sejl: De synger om det magiske syden, det blå hav, vinden og bølgerne, palmestrand, hvid sand. Alle stikord til at drømme, er samlet i denne sang og er en præcis landing i længslen. Hvem der ikke kan få nok, må bare holde ud: “Spuren im Sand” kunne være en vellykket efterfølger.

Efter denne stærke åbning tænder Calimeros for det næste fyrværkeri: “Auf dem Boot der 1000 Träume” tager de fans med til dansebar rytmer på havet – i ægte frihed som sangen lover. Med “Hey Baby, du bist der Hit”, “Ich lade Dich zum Träumen ein” og “Ich schenk dir alles” er tre der sikre stemning og godt humør – God, moderne Schlager med typisk god stemning, sikkerhed á la Calimeros.

En kærlighedserklæring af ganske særlig art er “Ganz egal, wer du bist” – fuld gang, stemningsfuld tekst og medrivende musik. Som kunstværk skal “Sommernacht in Valencia” gælde. Næppe uberørt kan man mærke sommeren på huden. At de også kan komme op i moderat tempo, beviser Calimeros med “Sag mir, dass es Liebe ist”. En hyggelig lyd, hvor følelserne klart har prioritet. Henrivende følelsesfuld er også “Manchmal werden Träume wahr”, som Trioen synger med Nadine. og sjælefuld er ikke mindst “Warst du am Sonntag auch allein?”. ingen som Calimeros kan synge så følsom med tvist.  Det er som balsam for sårede hjerter – Skøn, at høre igen og igen, og helt sikkert en grund til at give albummet som gave til en anden.

Calimeros_2

“Sommersehnsucht” er det seneste højdepunkt i deres 38 årige succes historie, af Calimeros, i 1977 startede de i en sportsklub ved Uetendorf: Hvor Roland Eberhart og Kurt Wyess  tog en beslutning, at danne et band og lave lidt sjov musik, men de havde ikke forventet hvor hurtigt de fik succes og hvor holdbar de ville blive. I dag 38 år senere, laver Calimeros stadig det ene hit efter det andet og har længe været det mest succesfulde Schlager band i Schweiz. Trioen skinner, har næsten solgt en million album i tysktalende lande, været i de største TV shows som “Musikantenstadl”, “Immer Wieder Sonntags” og “Melodien der Berge” og har fast base på scenen sammen med blandet andre Nockalm Quintett, der Kastelruther Spatzen og andre store populære Schlagere. I Deres hjemby Uetendorf, har Calimeros og lavet deres egen open Air festival, der hvert år finder sted den 3-7.

Albummet “Sommersehnsucht” udkommer 17. Juli som CD, DVD, Fanbox og i flere handels versioner som er med Bonussange.

Calimeros kan også opleves på Danmarks Største Schlager Festival.

Det skal du læse