Single i dobbeltpakke

Foto: Anja Ekstrøm Sylvest

Med sin nye single “Denne mand” bygger c videre på sin succesrige single “Paris”, som var hendes debut på det tyske schlager-marked. Herhjemme toppede singlen den officielle dansktop-liste på P5 i 2020, hvor den lå 6 uger på 1. pladsen og i alt befandt sig i Top 4 af hitlisten i 15 uger.

”Paris”, som udkom på tysk den 4. juni 2021 har hen over sommeren ligget på radio-playlisterne i Tyskland, Schweiz, Østrig, Holland, Belgien og sågar i det tysksprogede Sydtyrol i Norditalien, fik man i sommers øjnene og ørerne op for den danske sangerinde.

Musikvideoen er stadig i rotation på de populære schlager TV stationer, Schlager Deluxe og Gute Laune TV, og remixet til den tyske version af ”Paris” har fået flotte anmeldelser og udkommer i senere på året på et opsamlingsalbum over de bedste remixes fra 2021. Sammenlagt har de tre versioner af ”Paris” opnået over en kvart million afspilninger, alene på Spotify.

”Denne mand” er Anne Marie Lindegaards første dansksprogede single siden netop ”Paris” – og så udkommer den endda samtidigt på tysk med titlen ”Dieser Mann”.
”Det fantastiske ved at skrive sine egne sange er, at man jo har en høj grad af handlefrihed”, fortæller Anne Marie Lindegaard. ”Musikken har min mand, Sten Lindegaard, nemlig skrevet, og teksten har jeg forfattet i samarbejde med Isabel Arnold, som også skrev den tyske tekst til ”Paris”.”

At hun siden 2021 har fået pladekontrakt med et schweizisk pladeselskab mærker hun heller ikke på den måde, hun havde tænkt sig, det ville være at få en pladekontrakt. ”Jeg havde gået og frygtet lidt, at jeg som kunstner ville blive topstyret, hvis man kan sige det sådan, nu hvor jeg har et pladeselskab i ryggen”, fortæller Anne Marie og fortsætter, ”men i virkeligheden er det en utrolig rar og meget hjertelig oplevelse at være kommet i stald hos Zoom. Alle beslutninger tager vi i fællesskab, og jeg har stadig nærmest lige så stor indflydelse, som tidligere. I virkeligheden er der, hvor jeg mærker mest til at have fået en pladekontrakt, at tingene tager lidt længere tid. Der ligger et stort stykke arbejde i at få placeret en single foran de rigtige mennesker, så vi sikrer, at sangen også bliver spillet i radiostationerne.”

Dette er ikke et uvigtigt fænomen, i et så stort musikmarked, som det tysksprogede schlager er. Men hvad bringer fremtiden så efter ”Denne mand” – satses der så kun på det tyske marked?
”Sten og jeg har naturligvis stadig et stort hjerte for den folkelige danske musik, og vi påtænker at fortsætte med at udgive singler til dansktoppen. Om det så lige bliver udgivelser på dansk og tysk samtidigt igen kan vi naturligvis ikke love”, smiler sangerinden. Singlerne ”Denne mand” og ”Dieser Mann” er ude.

Det skal du læse