Schlagerolymp Berlin: toppen af schlager stjerner

“Schlagerolymp” i Berlin blev afholdt i lørdags og for anden gang var det utrolige 10 timers “Schlager nonstop”. Det var en event, der var lavet med sit navn og ære. Det er toppen af alle schlager stjerner, et mættet og stramt program og hits, hits, hits. Som vært for dette “Open Air” var, radio B2 og Berliner pilsner, virkelige store stjerner var med:  Norman Langen, Nicole, Annemarie Eilfeld, Bernhard Brink, Linda Hesse, G.G. Anderson og mange flere.

De mange tusinde besøgende blev varmet op af bandet “Flashback”. Det tidligere tv-band ved præcis hvordan man opvarmer schlagerfans og som regel står det 7 mands band på scenen til Ballermann og sørger for god stemning. En ægte festabe er også Norman Langen, den første solo optræden på Schlagerolymp. I 45 minutter viste han, at han ikke kun er “en ud af en million” – Han er på toppen af schlager toppen og elsker når hans fans danser og jubler. Hans optræden var “rent guld” og den rigtige stjerne til dette Mega Open air.

Efter Norman Langen, var det tid til tre andre sympatiske schlager kunstnere. Silke & Dirk Spielberg havde deres nye single med i pakken: “Kein tag soll vergehen” det er en super kærlighedssang. Mon ikke de elskende fans spontant brød ud i dans i hinandens arme? Budskabet fra dem er: “Kein tag soll vergehen, ohne dass ich dich umarm” ( ingen dag skal gå uden jeg krammer dig) lyder deres sang tekst.

Matthieu Pastell stormede scenen og gav schlagerolymps besøgende en 10 minutter blitz optræden. Af denne newcomer hørte man endnu mere – hans sang “Herzschlag” kom godt ud blandt fans. “Har Matthieu allerede skrevet autograffer?”, spurgte en ophidset fans senere efter hans optræden. Naturligvis gav han en autograf, autograf var en fast del af den 10 timers lange open air. Hver stjerne fik flittigt taget billeder og uddelte sine kort. For sådanne et møde, stod fans i lange køer.

Olaf Berger var skarp i sin optræden, han var sikkert høj af de tusindere fans. Annemarie Eilfeld kom til backstage området og gik direkte ind i hendes telt, fordi hun skulle være på scene kl. 16.50. Så var det tid til Olaf Berger blev præsenteret og på trappe til scene, blev han mødt af jublende fans.

Sikken følelse det må have været? Fans skreg sig hæse, sang med på deres hit, publikum dansede og jublede. en ubeskrivelig følelse, som Annemarie Eilfeld kender godt. Den tidligere DSDS deltager har en fyldt termins plan, hendes optræden på Schlagerolymp havde hun markeret med tykt i sin kalender. I hendes program var hendes hit “Es geht vorbei” og sange fra hendes nye album “Barfuss durch Berlin”.

Schlager fans fandt hendes optræden super og var overbevidst, hun var mere sympatisk end hendes optræden i DSDS hvor hun var en strigle. Der gik et par minutter, for på scene var sket et lille uheld: Da hun skulle præsenteres tippede en plakat og den ramte Annemarie Eilfeld i hovedet, men der var ikke sket nogen skade, den hårde sangerinde begyndte at grine og gik videre, en cool kvinde denne Eilfeld. Til Schlagerplanet.com har hun udtalt: “Det var en super optræden, jeg var meget glad på Schlagerolymp. Super stemning og godt vejr” Og uheldet med plakaten? Annemarie vinker det af “Ak det er typisk Annemarie. Der sker altid noget” og peger på sine hænder og fortæller: ” Sidst jeg var på Mallorca blev jeg overfaldet. Jeg har et par skrammer. Været dum, telefon væk, alt væk”. Så kan man kun ønske det bedste for den blonde kvinde eller som hun selv udtrykker det i en sangtekst: Auch solche Zwischenfälle „gehen vorbei“. (selv sådanne hændelser går over).

En stærk kvinde er også sangerinden Nicole. Hun kommer ind på backstage området i kørestol. Et ægte chok. FlipFlops var hendes fortrydelse, på trappen stod hendes hjemmesko og så faldt hun til jorden. Diagnosen lyder på mellemfoden brækket, men det kunne ikke holde den tidligere tyske Grand prix vinder væk fra Schlagerolymp. Hun blev hjulpet af et par stærke mænd på scene også kunne hun sidde på en stol og udføre sine hits med sin gips. Så meget kraft og styrke var til et kæmpe stort klapsalve. De tusinderne fans jublede og var begejstret, at på trods af en brækket fod kunne de lytte til sangerinden.

“Ein bisschen Frieden”, “Flieg nicht zu hoch, mein kleiner Freund” også hendes nyeste sang “Berlin, Berlin” er kun tre af hendes sange fra det store Open air i Berlin.

For sådanne en stærk kvinde, må man tage hatten af for. Det må Linda Hesse også have tænkt, som også var stjerne gæst til Schlagerolymp og traf Nicole backstage. Hendes optræde gik godt helt uden at falde. Linda Hesse har længe haft status som Newcomer. Naturligvis  manglede hendes cool strømper og  hendes farverige guitar ikke.  “D+B+E+A”, “Ich bin ja kein Mann” og “Komm bitte nicht” var på hendes repertoire. Linda Hesse har hvad der kræves – Cool sød også er hun sexet, ligesom afslappet når hun er på scenen. Efter hendes optræden stod fans i kø og den blonde charmør tog sig masser af tid til at snakke med fans.

Af andre kunstnere var også Bernhard Brink og G.G. Anderson overbevisende. De hører til den “ældre generation” i showbuiss og kan stadig bring fans til kogepunktet. I sær G.G. Andersons optræden gav storm af begejstring. Sjov, cool præsenterede den 63 årige sine hits som “Cheerio” og “San Valentino”. Schlagerolymp var spækket med schlager stjerner og kan varmt anbefales. Om det er en ny form for sommer open air, så forslår vi at med så mange stjerner og stemning, at man gør det til en tradition.

Schlagerolymp

Kilde: Schlagerplanet.com

Man kan læse mere om SchlagerOlymp her som dog er på tysk. SchlagerOlymp

Det skal du læse