Schlagernacht des Jahres: Imponerede med en bred vifte af stjerner!

Når stjerner fra den tyske schlager sammen står på scenen og giver et giver et fyrværkeri af deres hit, berøre de deres fans dybt og giver dem nogle glade timer før den travle tid til jul.

Værten ved Schlagernacht 2019 var bandleder fra Paldauer, Frans Grießbacher. Det der kendetegner hans præsentation, er den måde han respektfuld præsentere sine kollegaer og deres succes på. Den populære Andy Borg åbner stjerneregnen og opvarmede publikum i sin fødeby Wien med sin Wienerske vrøvl. “Die Fischer von San Juan” eller “Die Berühmten drei Worte” har efter så mange år med sine fans ikke mistet magien. Andy Borg sagde: Gunsten til publikum må man arbejde med hver dag, for uden publikum er vi kunstnere ikke noget.

Efter ham fulgte Eloy de Jong, en af de mest kendte sangere fra det hollandske boyband i 90erne- med hits som “Love is everywhere” og “Take me to the limit” der i dag ørehængere. Med “Egal was andere sagen” begyndte hans store gennembrud som solokunstner. Naturligvis havde han dette og andre hits som “Kopf an kopf, schritt für schritt, Liebe kan so weh tun” (duet med Marianne Rosenberg) med i pakken, som publikum takkede for.

Ved Nockis, kendt som romatikker i schlager, hoppede publikum ved det første hit, “Geilsten fehler”. De fem fremragende musikere, der i 37 år har glædet deres fans med hits som “Schwarzer sand”, “Über Rhodos küss ich dich” og “Die Wahrheit” er blevet hits garanter for popschlager. Med deres hit “Fair play” som sandsynlig er fra deres bedste album i deres karriere, fik Stadthalle stemningen i kog før de tager på juleturne. Nockis og deres fans er en succes historie gennem årtier.

Ikke kun super stjerne, men også de nytilkommende var på scenen ved Schlagernacht des Jahres, Alf og DJ Mike. Alf skriver alle sine sange selv “Amore Amore Amore”, hans debut sang havde han naturligvis med i Stadthalle. Wiener Melange er sandsynligvis grundlaget for hans sangskriveri og hans sange er livsbekræftende og har samtidig dybde og poesi.

Semino Rossi, stemmen fra Argentina, efter han kom til Europa fandt han sit andet hjem i Tirol. Hans familiære lykke gav han fornyelig et barnebarn. Denne lykke prøver han at videre give til sine fans gennem musikken. Med hans aktuelle CD “So ist das leben” vil Semino i 2020/2021 tage på en stor Europa Tourne. Men før han gør det, fortryllede han publikum i Stadthalle med hans hits som “Wir sin im herzen jung” og “Muy Bien”.

Die Draufgänger – i begyndelsen et rent cover band hvor de lavede parodier. Efter et egentligt gennembrud i 2016 med sangen “Die hektar hat”, en uofficiel coverversion af Kerstin Ott “Die immer lacht” fik deres “Pocahontas” og “Cordula grün” status som store partyhits, sammen med deres aktuelle hot “Küss die hand, schöne frau” og bragte de mange fans i Stadthalle i fest stemning.

Denne feststemning blev ikke mindre ved Melissa Naschenweng fra Kärntner Lessachtal. Uanset om det er “Nachbarin”, “Bergbauernbuam” eller “Gott a Dirndl ist” – giver Melissa den fuld gas på scenen. Men hun mestre også de bløde toner som i “Schutzengerl”. Melissa viser at om du har ægthed eller ej, du kan ikke trylle.

Johnny Logan, legenden fra sang konkurrencen som han vandt i 1980 med sangen “What´s another year” og i 1981 med sangen “Hold med now” og igen i 1992 som sangskriver med “Why me?”, var bestemt en af aftens højdepunkter ved schlagernacht. Han er en verdens stjerne som er forblevet jordnær og tæt på offentligheden. Det gør ham populær hos fans. Han kom på scenen og sammen med hans fans sang han i kor på sine største hit, der fik dem tilbage til deres ungdom. Det var en ubeskrivelig stemning i salen.

Efter Johnny Logan blev det roligere, som publikums ynglingen Hansi Hinterseer sluttede i rækken af schlager stjernerne. Med “Come on let´s dance” inviterede han publikum til at danse, “Amore mio” og flere andre hits fulgte. Og – han fik publikum hen til scenen. Det 25 årige scene jubilæum vil blive sendt på ORF 2 kl. 20.15 d. 7-12 – 2019 udsendelsen ved Hansi Hinterseer 25 år. Det var schlagernacht 2019 – stjernerne forbinder – uanset om der er fest junkies eller dybe ballader – den dybe kærlighed til musikken.

Og allerede nu er der kommet datoer til Schlagernacht des Jahres 2020 som vil være i Wien d. 21.11-2020. Med vil være fælgende kunstner: Matthias Reim, Michelle, Kerstin Ott, Jürgen Drews, Ross Antony, Melissa Naschenweng, dir Schlagerpiloten, die Paldauer, die Draufgänger, Carolin Charlot og Pablo Grande.

Kilde: Stadlpost.at

RELATEREDE ARTIKLER