„Schlagermove“ – mere end en bevægelse

Det er kun et par uger siden, at “Schlagermove” blev fejret i Hamburg, og nu kan vi se frem til en schlagerkaravane. Vil man være på lastbilen og fejre det sammen med stjernerne, så skal man allerede fra november sikre sig billetter. Læs her, hvad der er at vide om dette kultevent.

Fra dengang til nu

“Schlagermove” har eksisteret siden 1997 og fejres hvert år i juli i Hamburgbydelen St. Pauli, som er omdannet til en stor “loveparade” for schlagerfans. Ved den første begivenhed kom der 50.000 mennesker, og i 2014 kom der over en halv million mennesker. Omkring 45 lastbiler transporterer stjerner som Jürgen Drews, Michael Wendler og Heino, der bruges til at varme de mange besøgende op. Formatet er så populært, at “Schlagermove” nu også finder sted i byer som Dortmund, Essen og Hannover. Det er opstået af ordet “Schlagermove Boatpartys”. I mange tyske byer lagde en båd til og fik mange schlagerfans til at svaje.

Kilde: Schlagermove Facebook
Kilde: Schlagermove Facebook

Bag kulissen

Skaberen af begivenheden er Frank Klingner, direktør for Hossa Hossa eventet “GmbH” i Norderstedt. Fordi han har denne passion for schlagermusik kan Tyskland fejre sit største og mest kulte schlagerevent. 70’erne lever igen, når festglade deltagere indtager gaderne med deres lystige briller og prangende parykker.

Bevægelse

Kl. 15 starter lastbilerne det populære “Schlagermove” i Hamburg på Heiligengeistfeld. Så tager kunstnere og fans videre i lastbiler over Millerntorplatz, Helgoländer Allee, Landungsbrücken, St. Pauli-Hafenstrasse, St. Pauli Fischmackt, Pepermölenbek, den berømte Reeperbahn til Spielbudenplatz og tilbage til Millerntorplatz og udgangspunktet Heiligengeistfeld. Når lastbiler ankommer kl. 17.30, er festen ikke slut endnu.

Aftermove

Efter “Schlagermove” står den på aftershow-party på Heiligengeistfeld. Kunstnerne optræder live med værterne fra NDR, Normann Hild og Carlo Von Tiedemann. Festen er opdelt i flere mindre telte, hvor der er relativt “lidt” plads. Et telt har 1.500 m2. Fredagen kan fejres gratis, mens det om lørdagen koster massebevægelsen et par Euro.

Husk datoen

Især, hvis du have billetter til en af lastbilerne, må du markere november med rød. Derefter kan du på “Schlagermoves” hjemmeside sende en anmodning med, hvem af kunstnerne, du gerne vil stå ved. De følgende er datoer for begivenheden i Hamburg:

    1. den 11. Juli 2015
    1. den 16. Juli 2016

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse