Schlagerboom d. 2. November 2019

Dette års Schlagerboom udsendelse ved lige ved at komme med den bedste quote nogensinde, nemlig 5,75 tilskuer havde fundet vejen hen til fjernsynet. Hvilket igen svarer til en markedsandel på 21,3 %. Det er 25 år siden at Schlageren fandt sit indpas i Tyskland, måske også derfor blev denne udsendelse udsendt både på Daserste, MDR, ORF, BR & WDR. Det var et overraskelses show hvor man havde forlænget de shows der havde været op til fra Leipzig, ugen før, hvor man skulle finde en newcomer til at være med her en lørdag aften i Dortmund – valget faldt jo som sagt på Julian Reim. Florian var den der skulle overraskes, og det skal jeg da lige love for at han blev. Han har været i branchen i 25 år, og det skulle selvfølgelig fejres på behørig vis.

Kunstnere der var med denne aften var: Thomas Anders, Andrea Berg, Jeanette Biedermann, Howard Carpendale, Die Draufgänger, Ehrlich Brothers, Andreas Gabalier, Roland Kaiser, Maite Kelly, The Kelly Family, Klubbb3, Pietro Lombardi, Oliver Onions, Kerstin Ott, Oli P., Tim Peters, Julian Reim, Matthias Reim, Right Said Fred, Mary Roos, Marianne Rosenberg, Santiano, TMCA, The Golden Voices of Gospel, Ensemble til Musikallen “Wahnsinn” & Giovanni Zarrella.

Over 12.000 mennesker var mødt op til dette års Schlagerboom i Dortmund. Der var næsten ikke muligt at få en parkeringsplads nogen steder, da der jo samtidig med var hjemme kamp i fodbold for Dortmund, som forøvrigt vandt 3-0. Så ca. 50.000 mennesker samlet på så lille et område imellem de to store haller skabte kæmpe udfordringer for politi samt hjælpere. Men det lod sig gøre.

Der var lagt i kakkelovnen med Musik, fyrværkeri, pyro og Lasershow til den store guldmedalje. Aldrig havde folk været sådan oppe på mærkerne, de sang for fulde hals. Selv florian og Howard Carpendale var overrasket over at det denne gang var så højt. Det var det højeste vi nogen sinde havde været med til, måske fordi, der havde været en pause siden marts måned i år. Sangerne kom ind en efter en og præsenterede deres nye eller gamle titler, alt imellem at der var overraskelser ind imellem numrene.

Den første overraskelse, var at Florian skulle gætte ved hjælp af forskellige ledetråde som kom fra Produceren over højtalerne i salen, om hvem,  den pågældende person kunne være – og det var selvfølgelig Verdensmesteren i Fodbold, målmanden for Dortmund Roman Weidenfeller. Ja, og så kom fodboldsangen jo. Julian Reim, som er søn af Matthias Reim, gjorde det egentlig godt af en Debù at være. Han var raplende nervøs. Faderen havde over hovedet ikke givet ham nogen for for hjælp. Han har lært at klare sig selv, og havde derfor også selv skrevet sangen samt teksten. Desuden var han også selv producent. Matthias Reim kunne da heller ikke lade være med at slippe et par tårer, idet han var pave stolt over sin søn.

TMCA, var en gruppe som kom med et farverigt dejligt Disco indslag. Jeg synes at det er smart at koble andre musik genrer sammen med Schlager musikken. Det viser meget af alsidigheden i Schlageren. Man har jo også svært ved at placere Helene som ren Schlager. Hun har i hvertfald lavet sin egen stil, kan man sige. Man skal lige huske på at konceptet hedder Schlagerboom, og det betyder at der er Internationaler stjerner med hver gang. Så den der med at sige at: de hører da ikke til her – gælder ikke. Det er jo netop konceptet.

Overraskelsesgæst nummer 2, var gruppen Brings fra Köln. Desuden ventede der en gæst ude bagved med en Guldplade til Florian og Brigs for deres nummer Polka, polka, polka der var blevet solgt i over 100.000 eksemplarer. Vi får selvfølgelig også nummeret her på Tv, med Florian & Brigs. Giovanni Zarrella og Pietro Lombardi synger sammen “La Vita é Bella, som Giovanni efter nummeret får overrakt en Guldplade for for at have solg for over 100.000 Albums i Italiens regi.

Roland Kaiser får Guld, for “Alles oder Dich” Albummet for over 100.000 solgte Albums. Dernæst synger Roland sammen med to af verdens bedste Sound Track kunstnere, Brødrene Oliver Onions som har laver over 150 musikstykker til film i Italien. de har kopieret Santa Maria fra Roland, havde også første pladsen i Italien, men Roland kom stærk igen da Italienerne hørte hans version. Vi får her nummeret af alle tre kunstnere her.

Right Said Fred kommer med en sang inspireret af Kerstin Otts “Die immer Lacht”. Så jo, den Tyske Schlager har også en afsmittende effekt på både Rigt Said Fred, men ikke mindst også Verdens absolut største kunstner for tiden, Taylor Swift. Den samme liste som Helene ligger nummer 7 på. Right said Fred gør det egentlig godt her i denne Disco udgave af kerstin Ott nummeret.

Howard Carpendale tropper op med sit livs drøm der gik i opfyldelse. Han fik indspillet et Album i England i Ebbey Road Studierne sammen med The Royal Philamonik, som han har med her på denne sene Lørdag aften. Han kommer med et portpouri over hans bedste sange hidtil. Efter min mening aftenes indtil nu absolutte højde punkt. Rigtig dejlig musik som bare går lige i sjælen. “Symfonie meines Lebens” hedder hans ny indspillede album med dette Symfoniorkester som bare er verdenskendt. Helene indspillede forøvrigt også hendes “Weinachten” i England, med dette fremragende orkester, som har lavet stort set alt musik til et utal af film bla.,James Bond, Starwars mm. Musikalsk helt i top – fåes IKKE bedre. Det var en fantastisk lyd vi blev udsat for dernede, med dette indslag.

Die Ehrlich Brothers kommer med “Flash” – The Magic Album, hvor de ikke kun tryller, men også synger. Det er noget helt nyt, ja nærmest en verdenspremiere, da det ikke er set før. Et frisk pust med en masse fede indslag af røg, lys og ild. Denne side af dem, har man aldrig set før, men det kan de sandelig også. Underholdning i verdensklasse – hvordan gør de det ?

Overraskelsesgæst nummer 3. var Helene Fischer, som i den grad overraskede florian. Florian måtte da også knibe en tåre. Mine formodninger om at hun var med, holdt stik. Der var ikke mange der troede på det. Når man ser de to sammen, så kan man godt se at der er meget mere imellem dem endnu. Sidste gang græd Helene, denne gang Florian. jeg tror snart vi får dem at se samme igen, som Tysklands drømmepar igen, inden længe. Helene så ud til at have taget et par kilo på igen, navnlig i hovedet, det gjorde nu heller ikke noget. Hun var ved at blive for tynd. Dette var en kæmpe overraskelse for Florian, det havde han ikke regnet med, da hun havde sagt at hun var sydpå. Flot gestus af Helene. Helene giver selvfølgelig også en dejligt nummer her. Dejligt at høre at de stadigvæk kan synge duetten fra 2005 fra Showet Hochzeitsfest der Volksmusik begge to. Tysklands nummer et er tilbage !!!

Folks rockn´rolleren Andreas Gabalier, Østrigs superstar slutter aften af med et portpouri over hans aller bedste sange. Andreas har også lige holdt to måneders pause, efter hans hårde Tour. Jeg tror at det tager hårdt på kunstneren efter sådanne Tours. Det har vi nok svært ved at forestille os. Men vi ser det nu hyppigere og hyppigere iblandt kunstnerne.

Et show i verdensklasse som SKAL ses Live. Det giver en ordentlig en på oplevelsen !

                                                 Musik skal ses Live !!!

Det skal du læse