Schlager Stil: Mode af stjernerne

Schlageren har sin oprindelse i 20 erne. I 60’erne og 70’erne oplevede den tyske musik genre sit højdepunkt og var mere end nogensinde populær, ikke kun i Tyskland. Under “Neuen Deutschen Welle” oplevede den tyske musik et comeback – siden da er schlager en fast del af vores samfund.

Ud over musik var der to vigtige ting: Det rigtige schlager outfit og den perfekte schlager frisure. I løbet af årene skiftede schlager outfittet, vi vil nu tage jer på en rejse i fortiden.

Schlager kostume: 60er mode

Den typiske schlager mode i 60erne var præget af toupage frisure, store grafiske mønster og mini skørt. Det var ikke kun det berømte blomstermønster der herskede på dette tidspunkt: Også androgyne looket havde sin fødsel i disse år.

Sangerinden Alexandra havde en fortrukne hvid bluse, enkel vest og minimalistiske smykker. Inspireret af den Britiske model Twiggy, der i modebranchen i 60’erne ikke kun var et ansigt for designere, men var også en inspiration for andre schlager stjerner.

Alexandra mode

Schlager kostume 70’er mode

I 70’erne havde et band, i Europa – ja måske på verdensplan, taget føringen i outfit, stil og frisure.

Hvem ville have troet, at en musikgruppe fra Sverige, ikke kun kunne lave musik, men også mode i 70’erne ? Abba inspirerede millioner af fans verden over til trompetbukser, mini kjoler, gyldnende dragter og føntørret hår. Også den typiske schlager frisure i 70’erne blev inspireret af ABBA, imens damerne kunne bære langt, udadvendt føntørret hår, så fik mændene deres hår til at vokse længere. Kort frisure til mænd? I den tid utænkeligt. Hvad ABBA, Beatles og Rolling Stone bar på scenen, fandt sig hurtig vej ind i den normale levestil.

Abba mode

Schlager kostume 80er mode

80erne var præget af lasede jeans, neon farvede sweatshirt og for det årti den berømte Vokuhila.

Læderjakke, nitter, stump bukser – Hvem kunne repræsentere 80’er moden som Nena? Med vild løvemanke, neon lys pandebånd og print t-shirt og rystede scenen som en hvirvelvind. Mange fans var dengang inspireret at den ægte rock stjernes stil, og rippede jeans, benvarmere og permanentet hår gik med ind i 90’erne.

Nena mode

Schlager kostume 90er mode

90’erne – En tid med leggings. Inspireret af forskellige piger – og drenge bands, var også tyske stjerne heller ikke modstander af udseendet fra Spicegirls, Take that og flere.

Moden fra schlager stjerner viste sig meget elegant, XXL blazer, farverige kjoler og mørk lipliner stod på dagsorden. Også schlager sangerinden Michelle lod ikke moden gå forbi. Med mørke læber, halssmykke og mange lyse farver  præsenterede den dengang nye stjerner sig på scenen.

Michelle mode

Schlager kostume moden i dag

I dag siger vi farvel til den typiske schlager kostume. Vores schlager mode er en blanding stil-mix af klassisk stil fra 20erne, 30erne og 40erne.

Helene Fischer i prikkede kjole – enkel, stilfuldt og elegant. Imod sætning til andre årtier, har vores tid stil og elegance. Selv schlager stjerner ved, hvad de vil have på på scenen. Stramme kjoler, høje sko og blazer – denne tidsløse stil har også ramt schlager branchen.

Helene Fischer modeKilde: Schlagerplanet.com

Det skal du læse