Schlager og Karneval – Ti grunde til det!

Karneval uden musik er utænkeligt. Vi giver dig 10 grunde til, at Schlager er så populært hos karneval fans!

PartySchlager har det hele i navnet, men selv den klassiske schlager holder sit indtog i mange festtelt – enten på Mallorca, til Afterski eller ved Oktoberfest. Ved karneval festes der igennem og med masser af farver, og her spiller Schlager også en stor rolle.

Men hvorfor er denne musik så populær ved karnevalstid? SchlagerPlanet har 10 gode argumenter for dig!

1. Bliver i hovedet

Fangende tekster og let at forstå indhold dominerer den tyske schlager, og det er ikke kun tilfældet for festgruppen. Nøjagtig sådanne sange er nødvendige ved en god fest og derfor også ved karneval!

2. Snak tysk med mig

Karneval er ikke et rent tysk fænomen – tværtimod – men det fejres i dette land, det er bedst, når man forstår hvad der synges. På sit modersmål, eller meget mere krydret, føler alle sig lige så meget hjemligt.

3. På et og tre

Tyskerne generelt, som du ved, har tendens til at ledsage musik gennem en ensartet klappen, og dette er især ved karnevalet, en trendy tradition. Det virker bedst på 1 og 3, for at et schlagerhit præcist sætter den rigtige takt.

4. Svinger benene

Ligesom når man klapper, er det også en spontan dans. Med den sædvanligvis meget enkle Schlager-rytme lykkes det selv den sidste danselystne at svinge sin dame på gulvet. Et absolut must ved hver karneval fest!

5. Og nu alle sammen

For dem der ikke er tilfredse med en partnerdans, tilbyder festen nogle hits, der kræver koordination og udholdenhed til lidt mere. For sange som “Das Fliegerlied”, “Du hast mich tausendmal belogen”, “Polonaise Blankenese” eller “Cowboy und Indianer” er der tiltalende koreografier.

6. Anerkendelsesværdi

Dem, der kan identificere med sangene, lærer at elske dem endnu mere. Nogle schlager sange beskriver typiske situationer af en fest og dermed også en karnevalsnat. Sange som “Geh‘ mal Bier holen” eller “Atemlos durch die Nacht” motiverer en til at feste.

7. Generations ting

Schlager blomstrer og har for længst ophørt med kun at tiltrække fans over 80’erne. Ved karneval ændrer det sig ikke: Schlager og karneval forener unge og gamle, får dem til at synge en sang sammen og svinge hen over dansegulvet.

8. Jecke Schlagerstars

Mange schlagerstjerner er ægte festvåben og viser dette ved den ene eller den anden karnevalsfest. I 2015 deltog for eksempel Florian Silbereisen i “Kölner Rosenmontagszug”.

9. Ingen grå mus

Ikke kun i alderdommen viser schlager, at det kan forene folket. Denne musik lyttes til af folk fra alle generationer, uanset deres sociale baggrund. Schlager-fans skildrer således et farverigt tværsnit af befolkningen – og karnevalet er farverigt i alle tilfælde!

10. Lyst til livet

Selvom nogle schlager sange lyder triste, præsenterer de fleste af dem et positivt humør.

God stemning gør Schlager helt sikkert, og har du lyst til at storme karnevalsborgene med masser af hits?

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse