Sarah Schiffer: Duet med Mark Forster?

Foto: Fabian Schiffer

To år efter udgivelsen af sit debut album “Freier Fall” og et år efter singlen “Herzschlag”, melder Sarah Schiffer sig tilbage med nyt musik. “Regenbogen” – lyder den nye single, som den unge kunstnerinde og hendes nye team sammen starter med. Vi glæder os, i dag bliver musikvideoen til den nye single præsenteret. Ud over detaljer om den nye single, taler schlager.de med sangerinden om hendes liv, hendes unge karriere og hendes nye team.

Kære Sarah, du er født i løvens tegn. Løven er et selvbevidst og socialt menneske, der har et meget stort hjerte. Ser du dig selv på den måde? Hvordan vil du beskriver dig selv?

“Det er altid svært, at beskrive sig selv. Ingen kan lide at gøre det. Jeg også selv undersøgt mit stjernetegn engang og fandt nøjagtig de samme oplysninger. Hvis man læser det igennem finder man sig selv i mange aspekter: Løven f.eks. er et familie menneske, der beskytter sin familie til det sidste. Dette gælder også for mig. Jeg er meget familie forbundet. Jeg har boet fire år i Hamburg. Det var den værste tid for mig, at være adskilt fra min familie så længe. På samme tid var det også min bedste tid, da jeg fik min musik uddannelse, men hjemve faktoren var ekstrem. Naturligvis bemærkede min familie det, så de kom til mig hver anden weekend, eller jeg kørte hjem for at optræde og møde min familie. Derfor kan jeg bestemt kende beskrivelsen af løven. Dette gælder for mig fuldt ud. Hvad angår selvtillid, er jeg ikke rigtig løve, da jeg siden fødsel ikke har været meget selvsikker. Indtil min 18 års fødselsdag var jeg meget genert, en reserveret mus. Dette var så en besynderlig følelse, at jeg næsten kravlede hen i et hjørne af skolegården, i stedet for at stå trygt i midten for at stå og sige: “Hey, her er jeg, Sarah Schiffer”. Men nu er det ændret: Klart jeg er selvbevidst, for ellers vil jeg ikke gå på scenen, men så snart scene forlades og ikke som “Sarah Schiffer – sangerinden” f.eks. i et interview er jeg mere den, der siger at hun ikke nødvendigvis ønsker at være i centrum for opmærksomheden, den rolle overlader jeg til en anden. Således vil jeg ikke nødvendigvis underskrive aspektet selvbevidst”. 

Med din debut single “Nur eine Nacht” og dit album “Freier Fall” har du fundet vej ind i schlager branchen. Hvordan var følelsen pludselig at være sammen med kunstnere som Semino Rossi m.m. i udsendelser?

“Dette var og er stadig for mig spændende. Især med Semino Rossi, hvis turné jeg ledsagede som opvarmning og opleve hans fans, der tog imod en ung kunstner som mig, med åbne arme. Men jeg må trods alt ærligt sige: Når man lærer stjerner/prominente at kende, har man en stor respekt for personen og autoritet for kunstneren. Senere i samtalen, bemærker du der er meget rare og man mister hurtig distancen til personerne. Jeg synes godt om en person, der allerede har nået toppen af karrierestigen, og ikke glemmer han også er startet fra bunden. Når man taler med kunstnerne, vil der også være normale “menneskelige” spørgsmål, der ikke har med jobbet at gøre. Derfor er jeg ikke længere nervøs, når jeg møder berømtheder, men vækker en behagelig interesse, som skulle du møde enhver andet menneske. Det eneste møde, hvor jeg virkelig var nervøs, det var da jeg skulle møde Florian Silbereisen”.

Har de mere erfarende kunstner givet dig tips med på vejen?

“Naturlig er der altid de klassiske tips, som f.eks. forsøg altid vær dig selv. Bata Illic f.eks. er et flot mennekse, der ikke er af min generation af musik, men alligevel berører og facinerer mig, har sagt til mig: “Forbliv som du er. Sarah. Det er godt sådanne! Du er ægte på scenen. Du spiller ikke og så skal du prøve, at du altid beholder den egenskab”. Jeg finder det skønt, at kunstnere bemærker at det jeg laver, gør jeg ikke af grund for at tjene penge, eller fordi jeg vil have berømthedsstatue, men fordi det er min lidenskab, fordi jeg kan lide det, jeg er bare mere selvsikker, når jeg er på scenen og det er her jeg gør en forskel, og det også er en ære for mig, hvis en kunstner gør dette, og han fortæller det samme. Selv når vejen er svær, så forsøg at komme afsted med hovedet højt: Det er meget vigtigt for mig. Hvad nytte er det for dig, hvis du spiller noget? Naturligvis, i en musical spiller du en rolle, det er fuldkommende i orden. Men når du som uafhængig personlighed optræder, hvorfor skal man så spille. Jeg er af den mening, at kunstner der ikke kun kender sine sange, men også sin sjæl, sit eget hjerte, først der kan stå ægte på scenen og være real og klar for publikum. Hvad nytter f.eks., hvis pladeselskaber eller manager skal synge? – Hvis der bag ikke er en personlighed, ikke kærlighed, så er det hurtigt mærkbart og synligt for lytterne”.

Med din musik berøre du hjertet hos mange mennesker. Dette har – billedligt talt – set din optræden ved “Immer Wieder Sonntags”, da du præsenterede din sang “Herzschlag”. Hvordan kom det til “Regenbogenherz”?

“Indtil videre har jeg skrevet mine sang selv, ikke med et team. For et halvt år siden begyndte jeg at skrive sange, ved Tinseltown i Köln. Sammen med to erfarende sangskrivere lærte jeg, hvordan man skriver på endnu mere professionel måde. Ordene “Regenbogenherz” bragte jeg i en session ind, da det i lang til faldt mig ind og jeg havde ingen bagtanke med dig. Inden for to dage kom sangen gradvist frem til sin endelig version. Mine første tanke var relativ små: Jo længere processen gik, desto vigtigere blev det for hele holdet at vise at “Regenbogenherz” er for alle: På nuværende tidspunkt, på grund af indflydelsen fra sociale netværk, især Instagram, ønsker alle at fremstå perfekt. Mange, tror jeg, føler sig undertrykket af dette. Alle mennesker forsøger, at søge sit idealbillede og kopiere det man ser. Men – og det er udsagnet af “Regenbogenherz” – vi er perfekte, som vi er. Det betyder ikke nogen rolle, hvem vi elsker, hvor mange børn vi har, hvilken nationalitet vi har – vi er perfekte, som vi er og vi må fejre os selv i overensstemmelse hermed. Dette er hovedbudskabet på den nye single”.

Det antages, at “Herzschlag” og “Regenbogenherz” er at finde på dit nye album. Kan du sige noget om det nye album? 

“Sangene er alle på papiret. Vi skriver flere sange, så man på albummet får det bedste. Min plan indtil udgivelsen, ser umiddelbart sådanne ud: Så ikke der opstår tørke, som mellem “Herzschlag” og “Regenbogenherz”, hver anden måned skal der udgives en ny single. Dette skal være en komplet pakke, med musikvideo og alt hvad der hører til. Den nye single til dette er allerede færdig. Den ville være lidt roligere, ballade-lignende, som helt sikkert egner sig til før julesæsonen. På grund af den store efterspørgelse, hvornår den nye musik kommer på marked, ønsker jeg ikke gøre ventetiden for lang, men til at begynde med skabe lidt frihed for mig uden at skulle bekymre mig om at skulle præsentere hele albummet for offentligheden, men give folk gaven af at høre noget musikalsk hver anden måned fra mig. Det er trods alt derfor jeg gør det her. Jeg vil have, at den musik jeg laver skal høres. Når jeg bruger to år på et album, så er det en skam, hvis der er en lang periode, hvor folk ikke høre noget, men internt sker der meget. Derfor ser jeg ingen grund, ikke at udføre dette”.

Du har allerede fået lov at være på scenen med Ricky Martin. Med hvem vil du gerne indspille en duet med?

“Jeg vil utrolig gerne engang stå på scenen med Mark Forster. Jeg finder denne sanger stor. Han hører til disse mennesker, der ikke spiller, er helt naturlig og 100 procent troværdig. Hans musik er bare den slags tekster, jeg gerne høre”.

 Schlager.de takker for snakken. Ønsker det bedste fremover i karrieren.

Kilde: Schlager.de

RELATEREDE ARTIKLER