Sange, der kommer fra hjertet

Marc Pircher er født i Zillertal. Kærligheden til musik fik han allerede fra vuggen, da hans far spillede lidenskabeligt på “Steirische harmonika” og gav denne kærlighed videre til sin søn. Mark Pircher tog musikundervisning på Zillertaler musikskole. Også i dag begejstrer sangeren sine fans med sin flotte harmonika.

Det smukke Tyrol i Marc Pirchers tekster

Mark Pirchers hjerte hører til sit hjemland, Tyrol. Denne skønhed fra provinsen synger han gerne om i sine sange, som f.eks. “Schönes Land Tirol” og “Komm nach Tirol”. I den første sangtekst fra Marc Pircher “Schönes Land Tirol”, beskriver han livet på dette skønne sted og Tyrol selv. Han er sikker på, at livet i Tyrol har været godt for alle og ved, at Tyrolere ikke lader sig komme i tilfældige nødsituationer. Den anden sangtekst fra Marc Pircher “Komm nach Tirol” kan ses som en slags reklame for bjergene i landet. Han beskriver den skønne natur, bjergene, der når til himlen, de skønne piger og kærligheden, for dem som er i Tyrol om vinteren og sommeren. Hymnen af sit hjemland understøtter Marc Pircher med en video, der viser det vidunderlige tyrolske landskab. Sangeren appellerer til sine fans og beder om, at de kommer til Tyrol, da “skønnere end her, kan der ikke være nogen andre steder”.

“Zum Nordpol und Zurück” – alle for kærlighed

Marc Pircher tekst “Zum Nordpol und Zurück” er en ultimativ kærlighedserklæring. Sangeren er klar til at bevise  sin kærlighed til sin “dronning” med heltegerninger. Han er klar til “Zum Nordpol und zurück” (Til Nordpolen og tilbage), for at finde lykke i kærligheden. Ingen vej er for lang til at vindes hans hjerte “nummer et”.

“Hey Diandl, spürst es so wie i?” – kærlighed ved første blik

Marc Prichers sangtekst “Hey Diandl, spürst es so wie i?” (Hey Diandl, føler du det samme som mig?) bragte sangeren ikke kun kærlighed til sine fans, men også sejren i “Grand Prix der volksmusik 2013”. Marc Pircher tekst fortæller om kærlighed ved første blik. En lørdag aften bemærker hovedpersonen en smuk pige i sit stamlokale. Amors pil synes at have gjort sit:

“Hey Dirndl spürst des so wie i wie’s in mir brennt und kracht

Hey Dirndl schau mi doch mal an was hast du aus mir gmacht.

I woas net ein i woas net aus hast mir den Kopf verdraht

i glaub i bin verliebt in di für mi is alles ‘z spat

i glaub i bin verliebt in di für mi is alles ‘z spat”.

Desværre kender vi ikke resultatet af denne historie, men den muntre musik giver en idé om en god afslutning.

“Anna Lena”

“Anna Lena” er en smuk pige, som kan fortrylle alle mænd. Man kan ikke blive sur på pigen og også alle mænd ligger for hendes fødder. Pigen synes ikke at være bevidst om sin fantastiske effekt og forbliver derfor beskeden. Det bedste er at “Anna Lena løber timelangt barfodet gennem regnen”.

Marc-Pircher-p
Kilde: Marc Pircher

“Jetzt bist du da” – den sande faderkærlighed

Marc Pircher sangtekst “Jetzt bist du da” er dedikeret til sin datter. De første linier opstod lige efter, hun blev født, som den stolte fader var med til at opleve. I sangen fortæller han om sit personlige mirakel. Den lange og til tider smertefulde vej til fødslen af sin lille skat. “Jetzt bist da” synger Marc og må næsten græde af lykke, da hans barn ligger sund og roligt i sin mors arme. Dette er sandsynligvis en af de mest rørende ballader fra sangeren, da den er af private minder og er fuld af glæde.

“Lady Unbekannt” – den smukke fremmed

“Lady Unbekannt” er ifølge Marc Pircher “Prinsessen fra eventyrland”. Hun skal “glemme de syv små dværge” for hendes drømmeprins står her nu. Sangeren, der er denne drømmeprins, ønsker at tage den smukke pige til “sit slot”.

Marc Pirchers mangesidede tekster

Sangteksterne fra Marc Pircher er meget varieret, men som man kan se, er de alle kærlighedserklæringer. Til tider synger Marc om sit hjemland og forsøger at bringe alle til at besøge sit smukke Tyrol med sine bjerge, sine enge og frem for alt sin smukke piger. I andre tekster fortæller han om tilfældige møder med piger, som erobrer hans hjerte. Tag nu Anna Lena, Lady Unbekannt eller pigen fra hans stambar. Den smukkeste kærlighedserklæring er den til den lille datter Anna. I den er Marc ikke en konstant stemningskanon, men viser en stolt og kærlig far.

Man skal ikke glemme, at på trods af de lette og fyrige sange, som fremstiller ham som en hjerteknuser, er Marc Pircher privat ingen Casanova og har i mange år delt sin lykke med sine tre piger, hustruen Michaela og døtrene Anna og Emma.

[box_info]Kilde: Schlagerplanet.com[/box_info]

 

Det skal du læse