Sange der kan synges med på

Til fest, til koncerten, på diskoteket eller ved lejrbålet – intet er smukkere end at synge sammen. Og der er mange måder at komponere en sang, man kan synge sammen. Kortfattede tekster, fængende linjer eller iørefaldende melodier kan hjælpe med at skabe underholdende og sjove lydmalerier. I sidste ende er det publikum, som skal beslutte, om de virkelig vil synge med. På følgende liste vil du kun finde sange, hvor dette er lykkes. Vi præsenterer her de bedste sange at synge med på.

Plads 10: Marianne Rosenberg “Er gehört Zu mir”

Marianne Rosenberg udkom i 1975 med “Er gehört Zu mir” og nåede en syvendeplads på den tyske singlehitliste. Med så stor succes må sangen ikke mangle til en schlagerfest. Ikke underligt, for med “nanana” og “uhuhu” har sangskrivere Joachim Heider og Christian Heilburg skrevet to syng med-dele.

 

Plads 9: Mickie Krause “Ich bin solo”

I Mickie Krauses coverversion af “I am Sailing” har publikum let spil. Sangen består egentlig mest af linjen “Ich bin solo – scheissegal”. For hvert vers er kun ændret de personlige pronominer og verbet tilpasset: “Ich bin solo”, “Er ist solo”, “Sie ist solo”, “Wir sind solo”. Indholdet af sangen er helt klart denne prioritering “Scheissegal”. Det handler bare om at synge med, og det fungerer.

Plads 8: Jürgen Drews “Wieder alles im Griff”

I 1999 landede Jürgen Drews med “Wieder alles im Griff”, hans comeback på den tyske singlehitliste. Et kraftfuldt “Ohohoho” fra partysangeren, og en velkendt sætning som “Keine Panik auf der Titanic” hjælper – sangen er et ægte syng med-hit. Også i dag lader den næsten 70-årige sit publikum synge sangen i begyndelsen af en koncert.

Plads 7: Klaus Lage “1000 und 1 Nacht (Zoom)”

Sange at synge med på kan også komme uden lydmaleri. Klaus Lage bruger i stedet gentagelser af orderne “1000 mal” og det yderst kortfattede “Es hat Zoom gemacht”. I 1984 kom han på plads 5 på singlehitlisten. Listen havde 7 pladser.

Plads 6: Matthias Reim “Verdammt, ich Lieb Dich”

Også Matthias Reim har lavet en syng med-sang uden “Schubidu”, “Lalala” og “Nanana”. I 1990 klatrede han med “Verdammt, ich lieb Dich” på førstepladsen og holdt sig 39 uger på singlehitlisten. Den iørefaldende linje “Verdammt ich lieb Dich, ich lieb Dich nicht” synges stadig på danseklubber.

Plads 5: Drafi Deutscher “Marmor, Stein und Eisen bricht”

“Marmor, Stein und Eisen bricht” er noget af en evighedssang at synge med på. I 1966 nåede Drafi Deutscher førstepladsen på den tyske og østrigske singlehitliste. Selv små børn synger “Dam Dam” ved slutningen af hvert vers. Selv efter næsten 50 år hører sangen “Marmor, Stein und Eisen bricht” til en af de mest populære tysksprogede evergreens.

Plads 4: “So a schöner Tag (Das Fliegerlied)”

Donikkl er egentlig et bandprojekt, der fokuserer på børn. “So a schöner Tag (Das Fliegerlied)” er også kendt til et bredt publikum. Sangen er i 2008 og 2009 lavet til coverversion over 50 gange. De unge Zillertaler nåede med deres version at få en guldplade i Østrig. Tim Toupet fik en plads på top 10 i Tyskland med sit nummer.

Plads 3: DJ Ötzi “Hey Baby”

Også DJ Ötzi har succes med en coverversion. I 2000 tog han klassikeren “Hey Baby” fra Bruce Channel og tilføjede sangen et “Uh, ah”. Noget der gik lige ind. I over 20 lande endte DJ Ötzi på hitlisten. I Australien og Storbritannien nåede han endda en Pole Position.

Plads 2: Helene Fischer “Atemlos”

Om “Atemlos” behøver man ikke sige meget. Det er sandsynligvis DEN tyske sang i 2014. Den spilles overalt. Og der er ikke én, som ikke kan synge med på det første ord i omkvædet.

Plads 1: Wolfgang Petry “Wahnsinn (Hölle)”

Måske lyder “Atemlos” i år mere som sangen fra Wolfgang Petry. Men om Helene Fischers sang vil blive sunget i mere end årtier, bliver i det uvisse. Selv om det er sandsynligt, har Wolfgang Petry allerede bevist det. Og derfor lander han med sin klassiker “Wahnsinn (Hölle, Hölle, Hölle)” på førstepladsen. Allerede i 1983 udkom sangen for første gang, før den fejrede et længe ventet comeback og landede som en evergreen.

 

Kilde:Schlagerplanet.com

RELATEREDE ARTIKLER