Sang lånt, fået eller?

Foto: ZDF/Sandra Ludewig/Universal Music

„Null auf 100“ – det er navnet på den sang, Helene Fischer udgav i fredags. Den meget peppede sang kommer ikke til overskrifterne på grund af en mulig hitlistesucces. Blev sangen stjålet?

I 2019 landede hollænderen Marco Borsato et hit med “Hoe Het Danst”. Tilsyneladende lavede denne sang bølger helt til Tyskland. Helene Fischers sang “Null auf 100” lyder præcis som den hollandske original. “Vi er selvfølgelig meget stolte over, at Helene Fischer, Tysklands største kunstner, indspillede denne storslåede sang,” sagde Marco Borsato glad i et interview med “BILD”.

Men pludselig dukker en anden kunstner op. Hendes navn: Angelika Ewa Turo. Den tidligere DSDS-deltager hørte originalen fra Holland i radioen ifølge “BILD” og besluttede at genindspille denne sang på tysk. I slutningen af ​​2020 spurgte hun ifølge artiklen Universal Holland, om hun kunne synge en tysk coverversion. “De fortalte mig derefter, at jeg skulle indspille sangen først, så ville de bestemme,” husker DSDS -deltageren. Sagt og gjort. I et halvt år arbejdede hun på sin version kaldet “Ich will wissen”. Der blev endda produceret en musikvideo. (Den har vi ikke kunne finde – Men fandt en lille video på hendes Facebookprofil .red)

Sådan kom pladeselskabet med sangen

Desværre faldt Angelika Ewa Turos drøm om udgivelse. Fredag ​​måtte hun finde ud af, at Helene Fischer simpelthen var hurtigere. ”Pludselig hører jeg sangen i bilen, introen og først troede jeg, at der var et skjult kamera. Jeg ville ikke indrømme det i starten,« klager Turo, der pludselig ikke forstod verden. På grund af Corona er færdiggørelsen af ​​Angelikas version blevet udskudt. Helene var simpelthen hurtigere. Hvordan kom Helene med den hollandske sang?

Det ansvarlige pladeselskab Universal forklarer “BILD”: “Det er en del af den normale hverdag i en etiket hele tiden at scanne det internationale musikmarked og identificere fremragende sange, der kunne passe til deres egne kunstnere.(…) Da vi hørte det for første gang, blev vi forelskede i titlen fra den første lyd og tænkte samtidig på Helene.”

En underlig historie! Du kan høre de 3 videoer herunder.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x