Sådan kæmper stjernerne med nervøsiteten

Den ene løber frem og tilbage, den anden har roen i sig, og andre har personlige ritualer inden optrædenen. Eliza for eksempel klapper én gang og siger en masse sludder, Tim Toupet tror ikke på ritualer og har derfor ingen. Vi har her samlet, hvad stjernerne gør før en optræden.

Kilde: Linda Hesse
Kilde: Linda Hesse

Linda Hesse

Den 27-årige Linda Hesse er i de sidste minutter før en optræden temmelig rolig. Men alligevel har hun noget specielt, hun gør:

“Jeg trækker mig lidt tilbage for at samle mig og for ikke at lade lampefeberen tage over. Jeg ønsker ikke at gå på scenen som en distræt professor. Jeg tager en dyb indånding. Egentlig er jeg normalt sammen med mit band, gør et par ting, men for mig går de sidste minutter før en optræden med at bevare roen. Med ikke at lade mig forstyrre – ikke engang af mit hår, hvis det ikke lige falder, som det skal. I de sidste minutter er det, der tæller for mig, om publikum sidder godt, og om mit band har det godt. Det er det, jeg gerne vil koncentrere mig om, og når det er gjort, handler det om at lytte til sit hjerte, glemme alt omkring dig og have en skøn aften”.

Kilde: ARD Foto.de
Kilde: ARD Foto.de

Florian Silbereisen

Også Florian Silbereisen tager sig tid til at forberede sig som entertainer. Selv om han er professionel, kæmper han også med nervøsitet:

“Før et show er jeg meget spændt. Før hvert show. Det er lang tid for mig. På et tidspunkt dyrkede jeg en smule sport før showet. Engang var der en app, der hjalp en til at få alle muskelgrupper rørt gennem et par minutters sport, og så kom man mere og mere på …”

Men ingen udholdenhedssport, kun lidt øvelser, beroliger værten:

“Vi bruger ingen udstyr, slet ikke. Vi startede, og pludselig blev det til mere, og alle var med. Ingen manglede. Hver aften kl. 18.00 spiser vi sammen, og som det sidste samles vi bag scenen. Så har vi alle vores madrasser og 10 minutters øvelser. Så synger vi sammen, og efter en smule opvarmning går vi alle til vores garderober”. 

Et ritual, der specielt blev til for “Fest der Feste”-turnéen, og som Florian Silbereisen og voXXclub igen vil fejre til næste år.

Kilde: Telamo.de
Kilde: Telamo.de

Ross Antony

Spøgefuglen og schlagersangeren Ross Antony planlægger sine optrædener til mindste deltalje, og af den grund gør han sig væsentlige tanker:

“Jeg går altid på toilettet, det er vigtigt for mig (griner). Jeg laver et par sangøvelser, og så kommer jeg ud og er klar. Jeg drikker meget vand, og når man er glad, så går man meget mere på toilettet”. 

Kilde: Universal-music.de
Kilde: Universal-music.de

voXXclub

Bandet voXXclub har ikke eksisteret længe, men er kommet for at blive. Før en optræden gør fyrene dette:

“Vi har et fælles ritual, vi samles og siger så: Hoooo! Og så går vi på scenen. Klart at alle er en smule nervøse før en optræden, og det vil altid være der”.

Kilde: Telamo.de
Kilde: Telamo.de

G. G. Anderson

En, der har været mange årtier på scenen og stadig har enorm respekt for den store scene, er G. G. Anderson. Selv om man ikke tror, at noget kan gøre ham nervøs, har han stadig stor respekt for publikum:

“Da jeg har meget angst for at gå på scenen, går jeg en halv time før optrædenen som en løve i et bur og drikker en lille øl. Jeg er svær at komme i nærheden af og ønsker egentlig at have ro. Jeg er faktisk en åben person og skal have personer omkring mig, men kort før en optræden vil jeg bare have ro. Når meddelelsen kommer, at scenen er klar, går jeg ud med stor respekt for publikum, der sidder derude, og når det første bifald kommer, falder skyen. Jeg bliver lidt på skyen, og så er det sikkert, at efter en optræden har det været en uforglemmelig aften”.  

Kilde: Michael Wendler
Kilde: Michael Wendler

Michael Wendler

Michael Wendler har mange optrædener om året, men ingen ritualer for at mindske nervøsiteten. Men han har et tip til alle kunstnere:

“Alkohol og stoffer skal man naturligvis holde sig fra. Man må simpelthen regne med at have tillid til, at man har meget erfaring. Jeg har 13-14 års erfaring i branchen, har over 300 optrædener om året. Lige meget hvad du møder, er du nødt til at stole på dig selv og blot nyde oplevelsen”.

Michael Holm biografi

Michael Holm

Michael Holm, der i år har fejret sin 71-års fødselsdag, laver før en optræden lidt øvelser:

“Jeg laver mine strækøvelser, så jeg ikke forvrider noget på scenen. Når jeg har gjort det, er alt egentlig godt. Det er selvfølgelig for at dæmpe nervøsiteten. Jeg laver mine stræk og et hop, så jeg ikke pludselig får en lumbago eller andet. Man må naturligvis ikke glemme, at jeg havde min første optræden, da jeg var 16 1/2. Det er over 50 år, jeg har været på scenen. Så har man det skønt og har den rette indstilling”. 

Kilde: Olaf Henning web
Kilde: Olaf Henning web

Olaf Henning

Olaf Henning er temmelig rolig før en optræden og kan ikke lide at have mennesker omkring sig, de gør ham nervøs:

“Ja, jeg har altid en tør mund. Før hver optræden har jeg en tør hals, og alle vil altid snakke. Dér er jeg ikke på. Jeg har virkelig brug for ro. Hvis jeg får fem sekunder, er alt cool, men fem minutter er bedst. Jeg tror, det en meget vigtigt, så kan du eksplodere bagefter. Du har brug for dette adrenalinsus”. 

Kilde:  dieseer.at/
Kilde: dieseer.at/

Die Seer

Bandet fra Østrig fortæller, at også de har et ritual, før de går på scenen, blandt andet et kampråb. En nøjagtig ordlyd er der ikke, råbet er forskelligt fra optræden til optræden, men altid” højt og brunstigt”.

Fred: “Der er allerede et ritual, mænd der stikker hovederne sammen … Og jeg ved ikke præcist, hvad de derefter siger”. Jürgen: “Alle har deres, før det går løs. Et kampråb, og så går det løs på scenen”. 

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse