Roland Kaiser: Således opstod hans megahit “Santa Maria”

Kilde: Roland Kaiser
Kilde: Roland Kaiser

Schlagerkongen Roland Kaiser har længe været stor på den tyske schlager himmel. Det mest kendte hit fra den succesfulde sanger kom i 1980 og hed “Santa Maria”.

Inspiration gennem Amerikas historie

Som Roland Kaiser i et interview til “Stern” fortæller, opstod teksten til sangen i Amerikas historie. Han ønskede at skrive en sangtekst om Christopher Columbus og opdagelsen af Amerika – om skibet “Santa Maria”. Men for pladeselskabet var der ikke nok schlager, der manglede følelse. Den tre gange far citere: “Jeg må skrive fra hjertet, gå fuldt ind”. Han fortalte at han med en kollega satte sig, åbnede en flaske rødvin og begyndte at “skrive, altid en smule for meget”. Han skrev teksten og pladeselskabet var begejstret og et hit var født.

Rolands succes med “Santa Maria”

Single versionen fra 1980 af Roland Kaiser fik guld status og lå hele 32 uger i toppen af den tyske single hitliste. Også i Holland og Belgien stormede “Santa Maria” hitlisterne på førstepladsen. Alene i 1980 blev der solgt 1,2 millioner eksemplare. Den originale version af hittet stammer fra den italienske pop duo Oliver Onions.

Roland Kaiser i en ung udgave.

Kilde: promipool.de

RELATEREDE ARTIKLER