Roland Kaiser: Nu taler han om sin syge veninde

Når familiemedlemmer eller venner bliver alvorligt syge, bryder en verden sammen. Du lider med dem og ville elske at hjælpe, men ofte kan du ikke andet end at være der. En oplevelse, som Roland Kaiser gør sig lige nu. Fordi hans baggrundssangerinde Christiane Eiben har brystkræft. I en podcast fortalte han detaljeret om diagnosen, samhørighed og selvtillid.

“Du kan gøre det”

Den 12. august offentliggjorde Roland Kaiser sin baggrundssangerinde Christiane Eiben (53), som er blevet en ven i de senere år, sygdom.

I podcasten “Aber bitte mit Schlager” afslørede han, hvor svær diagnosen var for ham: “Det var ikke et nemt øjeblik, da hun kom til os og sagde, at det havde hun. Vi har prøvet alt for at fjerne hendes eksistentielle bekymringer. Vi beskyttede hende i forholdet og sagde, at vi ville gå frem sammen og fortælle folk, hvad du har – når du er klar. Så der er ingen spekulationer.

Hun var endelig klar til at gå offentligt ud med sygdommen. Fordi fans af den indfødte berliner ofte spurgte om sangerinden, som på det seneste var fraværende fra koncerter.

For Roland Kaiser, som snart skal på en stor fødselsdagsturné, er det klart, at han og hans hold vil være der for at støtte: “Jeg sagde, at vi vil stå ved dig, og du kan gøre det. Og det styrker hende selvfølgelig enormt i hendes bedringsproces.”

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Roland Kaiser (@rolandkaiseroffiziell)

Roland Kaiser og Christiane Eiben: Kolleger blev venner

Den 53-årige har stået på scenen med musikeren i mange år.

De har længe været meget mere end bare kolleger, som han forklarer: ”Christiane var gravid med sin søn, da min kone var gravid med vores søn. Vi har kendt hinanden så længe. Det er en sammenhæng, man ikke kan forklare med arbejde,« siger faren til tre, hvis børn nu er i starten af ​​20’erne, midten af ​​20’erne og begyndelsen af ​​30’erne.

Han tilføjer: Det er et dybt menneskeligt bånd. Og når sådan en person har sådan et skæbneslag, så vil du være alt, men ikke en kold skid. Du vil have empati, have medfølelse og forsøge at hjælpe, hvor du kan.

“Du kan ikke isolere dig selv,” siger Roland Kaiser

Brystkræft er langt den hyppigste kræftform hos kvinder. I øjeblikket vil en ud af otte kvinder udvikle det i løbet af deres liv. Et utroligt højt tal.

Derfor var det så vigtigt for Roland Kaiser at gøre opmærksom på denne skæbne: “I Tyskland er der 100.000 kvinder, der har brystkræft og er isolerede. Som er bange for deres liv. Det må I føre videre og sige: ‘Børn, jeg skal vise jer, at man kan blive ved’. Man skal ikke isolere sig og samfundet skal ikke isolere mennesker, men vise at tingene kan fortsætte. Der er mange fremtrædende damer og kvinder, der har gjort dette. Og jeg tror, ​​det er det rigtige at gøre«.

Den 70-årige ved, hvad han taler om. For Roland Kaiser var engang selv alvorligt syg og fik et nyt liv. Hans vigtigste budskab: “Giv ikke op!”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse