Roland Kaiser, Michelle, Kerstin Ott & Co: Så trist var deres barndom

Roland Kaiser, Michelle, Kerstin Ott … Deres navne står for rørende hits, uforglemmelige koncerter og heldige fans. Men mange af disse stjerner var ikke velsignet med held i deres barndom …

Roland Kaiser var et hittebarn

Roland Kaiser har begejstret publikum i årtier med sine veloplagte hits og positive karisma. Men bag schlagerstjernen gemmer der sig en trist fortid. I en WDR-dokumentar afslørede han, at hans biologiske mor forlod ham som spæd: “Hun efterlod mig i en kurv, som i en amerikansk film. Det var sådan, jeg endte på et hjem.” Heldigvis blev der hurtigt fundet en plejemor til Roland. Han er hende meget taknemmelig for den vidunderlige, men desværre meget korte tid, han kunne tilbringe sammen med hende. Da Roland var 15 år gammel, døde hans plejemor. Han fandt først ud af, at han var plejebarn, da han var teenager.

Kerstin Ott blev mobbet af sin plejefamilie

Kerstin Otts barndom var heller ikke let. Hun boede på et børnehjem, før det blev rigtig slemt for hende. Hendes første plejefamilie i Nordtyskland havde svære vilkår, der endda mindede om hverdagen i den tyske hær. Det afslørede hun for nogen tid siden i “Hier spricht Berlin”: “Ja, vi skulle folde vores T-shirts til A4-størrelse og intet legetøj på gulvet, en klokke om aftenen, når vi spiste aftensmad.” Heldigvis havde hun mere held med sin anden plejefamilie. Kerstin er nu faldet godt til og har fundet sit livs kærlighed med sin Karolina.

Michelle havde en far, der slog

Michelle havde heller ikke en nem barndom. Da hun var ni år gammel, blev hun anbragt hos en plejefamilie og boede endda på gaden i en periode. Så kom hun med en chokerende tilståelse i et interview: Hun var offer for en voldelig far! “Som barn troede jeg altid, at det var normalt, at der skete vold hver dag,” fortæller Michelle til Funke Medien Gruppe. Hun har siden tilgivet sin far, for som Michelle siger: “Man kan kun komme videre, hvis man tilgiver. Hvis man er vred og hader, stagnerer man og sidder fast i livet.”

Eloy de Jong: Efter at være sprunget ud var han luft for sin far

I årevis skjulte Eloy de Jong sin homoseksualitet for hele verden. Han var meget bange for omgivelsernes reaktioner og kæmpede derfor også med sig selv, som han afslørede i sin bog “Egal was andere sagen”: “Hvis der havde været en pille, der havde gjort mig heteroseksuel, ville jeg helt sikkert have taget den. Jeg misundte heterodrenge.” Men til sidst tog han mod til sig og sprang ud over for sin familie. Men hans fars reaktion kunne ikke have været værre: “Først behandlede han mig som luft, så foragtede han mig ligefrem. Jeg tror ikke, han talte til mig i det meste af det næste år. For ham var homoseksualitet imod naturen.” Hans afvisning gik så vidt, at han vaskede sine hænder, hvis han rørte ved noget, som Eloy tidligere havde holdt i sine hænder! Efter alle disse år har Eloy dog tilgivet sin far og ser nu situationen fra en ny vinkel. “Jeg tror, han elskede mig, men han vidste ikke, hvordan han skulle vise det,” siger Eloy til “BILD”.

DJ Ötzi var hjemløs

DJ Ötzi, hvis rigtige navn er Gerry Friedle, voksede også op i en plejefamilie. Det afslørede han i sin selvbiografi “Lebensgefühl”. Hans far hørte først om sin søns eksistens efter mere end to år og hentede derefter Gerry hos plejeforældrene for at tage ham med til bedsteforældrene. Han led af epileptiske anfald, indtil han var 12 år. Det betød, at han ikke havde det nemt i skolen: “Folk undgik mig, de undgik mig, den galning.” Efter et stort skænderi om en kærlighedshistorie satte hans bedstefar ham på gaden, da han var 20 år gammel. Fra den ene dag til den anden var Gerry pludselig hjemløs. “Jeg måtte sove i kældre, under broer, jeg gik tiggergang,” fortæller sangeren til “Bunte”. Tragiske skæbner, som stjernerne deler. I sidste ende har de dog ikke kun en stenet vej til fælles, men også deres meteoriske opstigning – som en føniks fra asken …

David Garrett – Hans far underkuede ham

David Garrett begyndte at lære at spille violin, da han kun var fire år gammel. Hans forældre opdagede hans store musikalske talent i en tidlig alder og overbebyrdede ham virkelig. “Forældre har næsten aldrig objektiviteten til at opmuntre barnet, som det burde være,” afslørede han til det tyske presseagentur. I sin biografi “Wenn ihr wüsstet” afslørede han mere om dette: “Jeg havde mange skænderier med min far, næsten hver dag, fordi han krævede en præstation, som jeg ikke kunne give den dag. Selvfølgelig var der skænderier, og der flød utroligt mange tårer, indtil jeg var 18 år gammel og flyttede hjemmefra.” Der er ingen tvivl om, at hans barndom var alt andet end nem. Han blev tydeligvis udsat for et stort pres i en tidlig alder og var ikke i stand til at opleve de dyrebare barndomsår, som han burde have gjort. Han modtog også privatundervisning på det tidspunkt, hvilket også fik ham til at lide. I dag er han en af de mest succesfulde violinister – så al den strenghed havde sine gode sider et eller andet sted.

Kilde: Schlager.de

 

Det skal du læse