Roland Kaiser: Hvor er rødderne til hans politiske engagement?

Foto: Semmel.de

Roland Kaiser ser sig selv som en kunstner med en attitude. Selvom hans sange for det meste handler om kærlighed og erotik, lægger han ikke skjul på sin politiske holdning uden for koncertscenen. Han lærte fattigdom at kende i en tidlig alder. Hans mor var kun 16 år gammel, da Roland blev født, og gav ham til adoption, fordi han var et uægte barn, og det var ikke socialt acceptabelt på det tidspunkt.

Han mødte aldrig sin biologiske forældre. Han var bare ligeglad. Ronald Keiler, som hans rigtige navn er, voksede op med en plejemor. Han boede sammen med sin plejemor og hendes søster i en to-værelses lejlighed i Berlin Wedding. Toilettet var tværs over gården, på lørdage var der et bad i vaskerummet på loftet, og alle sov i et rum. Men stadig gjorde hun alt for sin dreng: Hun købte en cykel til ham og hans elskede bærbare radio, som han plejede at stille lytte til ugens schlager om aftenen.

På grund af hendes høje alder troede Rolands klassekammerater, at hun var hans bedstemor. Hun gjorde rent på Willy Brandts kontor i SPDs hovedkvarter i Berlin for at holde Roland og hende selv ovenpå.

Hans plejemor hævdede endda, at Roland engang sad på Brandts skød. Keilers boede lige ved siden af ​​partiets hovedkvarter. Måske blev grundstenen til kejserens politiske engagement lagt på det tidspunkt.

Takket være sin plejemor lærte han trods alt tidligt, hvad det betyder at tage sig af andre mennesker på en uselvisk og generøs måde, selvom du ikke selv har mange penge. Plejemoren blev kun 65 år gammel, hun døde, da Roland var 15. Derefter tog hendes søster sig af den unge Roland.

Roland Kaiser accepterer gerne hadefulde kommentarer!

Den dag i dag ser han sig selv som en trofast socialdemokrat, for hvem det sociale aspekt i at være sammen er særlig vigtig. Så det var en selvfølge for ham at møde op til en demonstration mod Pegida i Dresden og opfordre til tolerance.

Fordi det er netop i Dresden, at sangeren og tekstforfatteren fejrer stor succes med sine “Kaisermania” -koncerter. Han accepterede med glæde, at han modtog hadefulde kommentarer fra nogle fans for dette.

Roland Kaiser har endda en festbog …

Roland Kaiser sluttede sig til SPD i 2002, ifølge Kaiser på et tidspunkt, hvor SPD ikke klarede sig så godt. I den føderale valgkampagne i 2005 optrådte han sammen med Gerhard Schröder, der tabte valget. I 2013 støttede han Martin Schulz med optrædener i valgkampagnen, han gav også en koncert i Warnemünde for SPD Mecklenburg-Vorpommern.

I det følgende år blev Kaiser endda inviteret af hans parti til at deltage i valget af forbundspræsidenten. Han har et venskab med Sigmar Gabriel og forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier. Venskabet med Steinmeier blev uddybet efter Kaisers dramatiske lungetransplantation. Steinmeier havde doneret en nyre til sin kone og kender frygt og håb, som når en person skal lide, når de skal vente på et donororgan.

Roland Kaiser: Hans koncerter klarer sig uden politik!

På trods af al politisk interesse blev han aldrig fristet til at gå ind i politik. Han er ikke den rette mand til det. Han taler næsten aldrig om politik. Sidste år rådede han dog sit parti til at vælge en ledelse, der minder om værdierne i socialdemokratiet.

SPD skal igen kæmpe for ligestilling og lige uddannelsesmuligheder for alle mennesker. Han ønsker heller ikke at forlade dialogen med AfD-vælgerne, for da er der ingen chance for at få dem tilbage.

I hans koncerter er der imidlertid ingen spor af Kaisers politiske engagement. For ham handler det simpelthen om at give folk en dejlig og underholdende aften. Og det er derfor, hans fans elsker ham!

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse