Roland Kaiser: „Hvis du ikke kan gøre det, skal du have held“

Foto: Sandra Ludewig

Roland Kaiser har været en fast del af schlageren siden 70’erne, og trods et par tilbageslag har det stort set været meget vellykket for ham. Siden sin duet med Maite Kelly har han også været utrolig populær blandt det unge publikum. Hvad vil Kaiser råde kommende kunstnere til? Det spørgsmål besvarede han …

Hvis Roland Kaiser skulle starte sin karriere i dag, ville han så gøre det igen? I de gyldne dage af ZDF-hitparaden var en enkelt optræden nogle gange nok, og du blev en superstjerne natten over. I dag har tiderne ændret sig. Der er mindre relevante tv-shows, karaktererne er meget lavere end de var dengang, og streamingtjenesterne erstatter køb af cd’er. Ville kejseren også vælge erhvervet som sanger i dag?

I podcasten “Aber bitte mit Schlager” gav han et interessant svar på dette spørgsmål. ”Det er et meget hypotetisk spørgsmål. Jeg må sige: Ja, for i dag kender jeg mit resultat. Det har været en interessant vej den dag i dag. Det ville jeg gøre igen. Men jeg ved ikke, om jeg kan rådgive nogen. Da han ikke kender udgangen.” Roland Kaiser ser også ændringerne inden for musikindustrien og er sikker på, at talentfulde sangere vil blive endnu vigtigere i fremtiden …

Roland Kaiser fortæller om usikre tider og ser frem til en ny, musikalsk fremtid: ”Der er også mange tilbageslag undervejs, ingen tvivl om det. På den anden side er fremtiden naturligvis ganske usikker, især inden for plader. Vi vil helt sikkert have et fald (…) Så er spørgsmålet: Vil vi stadig have gamle pladeselskaber, eller har vi bare streaming -platforme?” Efter hans mening er det netop her hveden adskilles fra agerne, talentet kommer igen i fokus.

Roland Kaiser: “Dem, der kan det, har en god fremtid” fortsætter han i podcasten: ”Begge ting kan allerede siges: Når den fysiske lydbarriere falder, stiger koncertgængerne. Dem, der kan det, har en god fremtid foran sig. Hvis du ikke kan gøre det, skal du have held. Eller nødt til at arbejde på dig selv, det er den anden mulighed.”

Stemmen og en god koncert vil derfor bestemme individets karriere i fremtiden – vi er nysgerrige om, hvorvidt kejseren har ret i sin prognose!

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse