Roland Kaiser, Andrea Berg, Ben Zucker overbeviser os ved live koncerter

Foto: Semmel.de

Live er det nye kunstner indhold! Matthias Reim (“Eiskalt”) har sat sig i en nøddeskal på RTL: “Hvad er der for schlager sangeren efter streaming og nedgang i CD-salg, det rækker lige til en pizza til familien. Kunstner må tjene sine penge ved livekoncerter i fremtiden”.

Selvom de gode gamle schlager CD’er endnu ikke helt er en levn, men dens vej til museum i det næste årti er ustoppelig. For første gang i år har det digitale salg i musikbranchen overgået det fysiske tal af Cd-salg. Desværre offentliggør GFK de ugentlige salgstal på Schlager CD’er, som det internationalt kræver det og flere gange har SchlagerPlanet krævet det. Ser man lige bag på de rigtige salgstal, ser man hurtigt, at nogle artister med mindre end 1.000 solgte album ligger i Top-10 på den tyske salgshitliste som kommer fra GFK.

Cd’en bliver snart et levn

Alligevel fik f.eks. Roland Kaiser, Andrea Berg, Amigos, Giovanni Zarella og også Ben Zucker i år guld for 100.000 solgte album. En anden trend, der formodes det synkende CD-salg, er den såkaldte anden udgivelse af et album som “Guld, Platin eller anden version”. Derpå kan man som regel finde et par bonus tracks. Men om det er den virkelige store etiket? Hvad skal fans sige, der lige har købt det nye album, og så et par uger/måneder efter erfarer, at man kan få et bedre album til samme pris.

Wendler levere gamle sange i nyt design

Årets værste album kommer fra Michael Wendler. “Reloaded” er titlen. “Gamle sange i nyt design”, som “Sie liebt den DJ 2019”. Sandsynligvis repræsentere sangeren, der nu tjener flere penge på Trash-TV, vil snart skrive ny kontakt med pladeselskabet Telamo. Kunstnernes live forretning vil stige mere og mere, men pengene på de ofte meget dyre indgangs billetter vil også stige. Man er nødt til at dele live kagen og nogen vil falde fra. Andrea Berg har startet sin Mosaik Tour og pludselig kunne man få 50 procent på rest billetter, Maite Kelly, Eloy de Jong, Roland Kaiser, Howard Carpendale, Kerstin Ott, Jürgen Drews, Heino og endda også Matthias Reim, bare for at nævne nogle få, der var eller stadig er på Tour.

Matthias Reim går under skuespiller

Matthias Reim får sine penge ved livekoncerter. Streaming honoraret rækker kun til en pizza middag med familien.

Hvem skal betale?

Vanessa Mai annullerede fuldstændigt sin turné på grund af en “kreativ pause”, Dieter Bohlen og Sascha på grund af familien, kun Stefan Mross har ærligt indrømmet efter nogle dage efter at hans store “30-års jubilæumskoncert” i Oberhausen med en masse stjerne gæster som Santiano eller VoXXclub var en størrelse for stor, og at der blev solgt for få billetter på forhånd til KöPi-Arena.

Foto: Semmel.de

Ben Zucker („Wer sagt das?!“) beviste imponerende, at der er forskel, på trods af en koncertens overskud. I sin planlægning skulle KöPi-Arena i Oberhausen kun spilles i halvdelen af hallen, men efter det meget gode billetsalg var det klart: Ben Zucker spiller for hele arenaen!

Og hvad foregik der på tv?

Næsten som sædvanligt spiller Kellys hos Florian Silbereisen og “Schlagerbooom” er årets mest populære show. Denne gang selv med en lidt bedre kvote end året før.

Klasse! Flere unge Schlager Fans

Det er store sager, at kvoterne hos de unge målgrupper fortsætter med at stige lidt. Unge musikfans har ikke længere et problem med schlager genren, ligesom mange af deres forældre. Schlager er væk fra det grundlæggende og er musikalsk så mangesidet i år som aldrig før. Vanessa Mai synger i en duet med Xavier Naidoo „Hast du jemals“, forresten, det gjorte Vicky Leandros for et par år siden og præsenterede det live ved Carmen Nebel.

Carmen Nebel en ophørt model

Åh ja, Carmen Nebel! ZDF har trukket stikket på den tidligere kvote dronning. Næste år er der kun tre shows med Carmen Nebel og hendes personligheds show “Willkommen bei Carmen Nebel”. Så ser Carmen Nebel fans hende kun lejlighedsvis i udvalgte velgørenhedsshows …

Forhåbentlig går denne premium-sendeflade ikke fløjten for den tyske Schlager lørdag aften. Beatrice Egli og Eloy de Jong modtog de første priser for deres “Green Box” -program “Ich find Schlager toll” med gæster som Uwe Hübner, Marie Wegener, Jürgen Drews, Bernhard Brink eller Ireen Sheer. Det får en til at ønske mere!

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse