Roland Kaiser: 10 spændende fakta, som du sikkert ikke vidste

Foto: Semmel.de / Steffen-Schmid

Roland Kaiser fejrer sin 69-års fødselsdag. Han har inspireret Schlager-fans siden 70’erne. Sammen med Maite Kelly og hendes succesrige duet “Warum hast Du nicht nein gesagt” erobrede han også det unge publikum.

Hans Kaisermania er blevet en fler-dages mega-begivenhed om sommeren. I dag til hans fødselsdag har vi 10 fakta om kejseren, som du sandsynligvis ikke vidste!

1. Roland Kaiser var et hittebarn

Roland Kaiser blev født i 1952 og voksede op med en adoptivmor. Hans biologisk mor blev tidligt gravid og lagde sin søn foran et børnehjem efter fødslen. Hun gav ham op til adoption. Imidlertid tilbød hans plejemor ham en god barndom. I et interview sagde han engang: “Jeg voksede op med en god “mor” i en god husstand, det var afgørende for mig.” I en alder af 15 blev han forældreløs, fordi hans adoptivmor døde.

2. Roland Kaiser ønskede at blive pilot

Som barn drømte kejseren om at arbejde for Lufthansa som pilot. Selvom dette job ikke gik, opfyldte han indirekte sin drøm. I 90’erne passerede han en lufthavn, hvor du kunne lære at flyve, mens du var på ferie. I stedet for ferie studerede han og bestod eksamen. Siden Roland Kaiser erhvervede sit flylicens, har han ofte fløjet et Cessna. I et interview afslørede han, at der ikke er andre steder, han kan slappe af som under flyvning.

3. Roland Kaiser viser sig altid i jakkesæt

Uanset om du ser Roland på scenen, på TV eller under interviews, har han altid et jakkesæt på. I interviewet sagde han, at det for ham havde noget at gøre med respekt. Han ønsker altid at behandle sit publikum eller mod sig selv med respekt og stil. Derfor er der ikke nogen optræden for ham uden en stilfuld dragt. I sit privatliv bærer Roland Kaiser imidlertid også sweatpants. Men så er han virkelig hjemme.

4. Roland Kaiser røg ud af en danseskole

Roland Kaiser er ikke den største danser – det har han aldrig været. Men han forsøgte at ændre det på en danseskole. Efter et par uger kom danselæreren til ham: ”Her får du dine penge tilbage, hvis du straks forlader kurset. De andre kursusdeltagere klagede.” Roland Kaiser var bare for dårlig. Den dag i dag tager han det med humor og afstår fra store bevægelser i sine optrædener. Han har heller ikke brug for det, hans fans elsker ham selv uden at danse.

5. Roland Kaiser kan ikke lave mad

I podcasten ”Aber bitte mit Schlager” blev Roland Kaiser spurgt om hans yndlingsopskrift. Han tilstod, at han ikke kan lave mad. Hans kone laver fremragende mad, men han var ikke så talentfuld på det. Den eneste undtagelse: røræg! Han kan tilberede dette ganske godt og har raffineret og forbedret dem gennem årene. Så hvis han modtager gæster alene, er der røræg med frisk brød.

6. Roland Kaiser er en stor James Bond-fan

Hvis du spørger Roland om hans yndlingsfilm, er svaret klart: James Bond. Han elsker filmene om den britiske hemmelige agent. Sean Connery er en af ​​hans yndlings-Bond, selvom han også elsker Daniel Craigs alvorlige karakter. Som alle fans er han meget begejstret for at se, hvem den nye James Bond bliver. Men håber, at det vil forblive en mandlig hemmelig agent i fremtiden. Simpelthen fordi disse film har så lang, stor tradition.

7. Roland Kaiser havde flest optrædener i ZDF-hitparaden

Kultstjernen har været gæst på den traditionelle ZDF-hitparade hele 67 gange. Disse optrædener banede vejen for en stor Schlager-karriere. Kaiser havde nok hits i 70’erne og 80’erne. Man tænker kun på “Santa Maria”, “Joana”, “Dich zu lieben” eller “anchmal möchte ich schon mit dir”. Så det er ikke underligt, at han blev fast gæst hos Dieter Thomas Heck.

8. Roland Kaiser foretrækker at feriere på Sild

Når de bliver spurgt om deres foretrukne rejsedestination, nævner mange af dem de mest ekstraordinære steder. Roland Kaiser foretrækker at feriere på Sild! Der kan han godt lide klimaet, havet, og han kan let kombinere turen med sin yndlingshobby. Nemlig flyvende. Fra Sild kan han foretage alle aktiviteter perfekt med fly og dermed slappe perfekt af.

9. Roland Kaiser er nære venner med Mary Roos

Der er mange Schlager-kolleger, der kan lide hinanden. Men kun få har et tæt venskab. Disse inkluderer Mary Roos og Roland Kaiser. De to værdsætter hinanden meget og har været i tæt kontakt med hinanden siden 80’erne. På det store farvelshow for Mary Roos optrådte Roland Kaiser som den sidste kunstner og præsenterede meget specielle sange. Mary Roos blev rørt til tårer, og man kunne se det tætte bånd mellem de to.

10. Roland Kaiser er ikke en mobiltelefonelsker

En mobiltelefon er nu en del af livet. Roland Kaiser er dog en dæmpning af mobiltelefoner. Hvis han ikke havde en familie, ville han klare sig helt uden en mobiltelefon. Men da det letter kontakten med hans børn, bruger han den også. Takket være sin datter bruger han nu endda undertiden videotelefoni. Men han vil aldrig være en stor fan af smartphones.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse