Ricky King: “Das Beste aller Zeiten”

Dobbelt-cd’en “Das Beste aller Zeiten”, som er udkommet i dag den 19. september fra TELAMO, er en samling af de største hits fra schlagerguitaristen Ricky King fra hans over 40 år lange karriere.

Ricky King, med det borgerlige navn Hans Lingenfelder, startede i en alder af 30 år en solokarriere som guitarist under navnet Cliff King. Af juridiske grunde kaldet han sig i stedet Ricky King og udgav i 1976 sit første instrumentale nummer “Verde”, en filmkomposition der senere blev kendt som “Oliver Onions” af de italienske brødre Guido & Maurizio De Angelis, som røg ind på en top ti-placering i Tyskland, Østrig, Belgien og Holland. I Schweiz fik “Verde” endda en førsteplads på singlehitlisten.

Hans album “Ricky King Plays Fantastic Guitar Hits” udkom i Tyskland og placerede sig som nr. 10 på albumhitlisten.

Albummet er produceret sammen med hans mangeårige ven, saxofonisten Gerhard Köthe, og producent Roland Heck. Et vellykket samarbejde, hvor mere end 30 albums er blevet udgivet, og flere af dem har fået guld, platin og dobbelt platin. Det musikalske koncept fra Ricky King var faktisk enkelt og simpelthen genialt. Kendte gamle melodier og hits blev indspillet med Ricky King og bar en særpræget lyd.

Med udgivelsen af andet nummer fortsatte succesen problemfrit. Denne gang inspillede King den spanske guitarmelodi “Romanza”, også kendt som “Romance Anónimo” fra det 19. århundrede, der i 1952 blev populær i den Oscar-vindende film “Verbotene Spiele”. Under titlen “Le Réve” udkom singlen i tysktalende lande og landede på top ti. En anden singlesucces fra King kom fra Dieter Bohlen og hans daværende kone Erika, som skrev singlen “Halé, hey”, som landede på tredjepladsen i hitparaden.

Kilde: Telamo.de
Kilde: Telamo.de

I løbet af karrieren har guitaristen over for alle vakt opsigt med sine albumudgivelser og er i dag en fast del i den store, tyske show business. Sangen “20 Welthits im Gitarrensound” udkom i Tyskland og fik platinstatus, og “Zauber der Gitarre” fik guld og en top ti-placering i Østrig. Hans Lingenfelder er født i Rastatt og lærte sig selv at spille guitar. Hans civile job var radio- og tv-tekniker, og ved siden af sit job studerede han på musikskolen i Karlsruhe. I 1971 dimitterede han som musikpædagog for klassisk guitar.

Siden 1960 har Ricky King spillet i forskellige lokale bands. I en alder af 27 år modtog han et tilbud som guitarist fra bandet “Joy Unlimited”, bandet med Erna Kraut, senere Joy Fleming. I første halvdel af 70’erne etablerede Hans Lingenfelder sig som studiomusiker på schlagerscenen. Topkunstnere som Paola, Mary Roos, Bata Illic, Roberto Blanco og Costa Cordalis elskede hans guitarspil og gav gerne tilbage.

Allerede som succeskunstner spillede Ricky King backing band for Costa Cordalis indtil 1980.

“Das Beste aller Zeiten” er en samling af hans største succeser, hvor man kan finde alle de største hits og selvfølgelig “Verde” og Le Réve”.

Dobbelt-cd’en er udkommet i dag den 19. september fra TELAMO.

Ricky King har optaget sin nye video på Mallorca. Naturskønne steder som havnen i Andratx og romantiske Finca minder om en filmkulisse. De sjælefulde sange fra Ricky King er så smukt integreret i det idylliske landskab på Mallorca.

Kilde: Telamo.de

Det skal du læse