Politisk indsats for schlagermusik

schlager-musik

Efter at kunstnere og fans har kæmpet for mere schlagermusik i tysk radio, melder der sig nu en stemme fra politisk side. Franz-Robert Liskow vil have indført en minimumskvote.
Franz-Robert Liskow er formand for Jungen Union Mecklenburg Vorpommern. Til BILD siger han, at han nu vil kræve et minimum på 35 procent af den tyske schlager i radioen. De nuværende 10 procent er ikke tilstrækkelig, da de unge ikke udelukkende hører international musik. Han siger: “Gennem Helene Fischer har schlager fået et frisk pust. NDR tror stadig, at de unge kun vil høre popmusik. De bør gå til en af Helenes koncerter”. Gennemførelsen af minimumskvoten bør ske gennem et “frivilligt tilsagn”. Dette bør gennemføres af regeringens tv-råd og senere udvides til forbundsregeringen. En demonstration er i den nærmeste tid planlagt af Jungen Union for at få mere schlager i radioen.

Bred opbakning

I de forgangne måneder har fortalere advokeret for schlager i tysk radio og tv. Såvel kunstnere som fans kæmper for det. Matthias Reim siger f.eks. til “Neuen Osnabrücker Zeitung”: “Det er en skam, at så meget tysk højkvalitetsmusik behandles som et stedbarn, selvom stedbarnet allerede regerer gaderne”.
Denne indsats er ikke tilfældig, i de senere år har schlagermusikken oplevet en renæssance. Beatrice Egli vandt “DSDS” i 2013, og i 2014 var Marianne Rosenberg og Andrea Berg i juryen. Schlageren er stærkt voksende, og erklæringen om mere schlagermusik er indsendt. Helene Fischer regerer med sit album, og hendes single “Atemlos durch die Nacht” ligger øverst på hitlisterne. Flere unge kunstnere kommer til i schlagerverdenen, og ansigter på tv som Florian Silbereisen, Helene Fischer og Andreas Gabalier ses oftere.
Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse