Politisk duel med Markus Söder

Foto: Sandra Ludewig

Roland Kaiser er et trofast medlem af SPD. Og det gør han klart igen og igen. Nu i dag den 17. november møder han den bayerske premierminister Markus Söder fra CSU på programmet “maischberger.die woche”. Bliver der en duel mellem de to?

Markus Söder ringer med alarmklokkerne. Antallet af infektioner stiger i øjeblikket hurtigt igen. Ifølge Markus Söder ville situationen være meget mere afslappet, hvis alle havde vaccineret sig i sommers. Men indtil nu er omkring en tredjedel af befolkningen stadig ikke blevet vaccineret.

En grund til den fjerde bølge? Ingen kan rigtig sige det præcist. Under alle omstændigheder ringer alarmklokkerne i mange brancher. Sådan er det også med den stærkt rystede kultur- og underholdningsindustri. De første arrangementer måtte aflyses igen. Roland Kaiser, på den anden side, planlægger den største Kaisermania nogensinde og en fødselsdagsturné for 2022 med tillid.

Udveksling om et kompromis med Markus Söder?

Markus Söder insisterer på at handle hurtigt. Hvordan dette kan se ud, er endnu ikke sikkert. En lockdown for uvaccinerede personer siges at være under diskussion. Et andet forbud mod større begivenheder ville helt sikkert være en katastrofe.

I øjeblikket bliver 2G-reglen brugt mere og mere mange steder. Problemet med dette er, at mange købere aflevere deres billetter tilbage. Derudover er fuldstændig vaccination beskyttelse på ingen måde en garanti for at være immun over for corona.

Ifølge rapporter bliver flere og flere mennesker, der er blevet vaccineret, smittet. Et emne i den mulige duel mellem Roland Kaiser og Markus Söder kunne være netop denne delikate sag: Hvordan finder man en mellemvej?

Hvis du vil se med, skal du stille ind på Das Erste kl 22:50

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse