Peter Maffay “So bist du”

Med albummet “Steppenwolf” fra 1979 af Peter Maffay, sprang han for første gang ind på den tyske albumchart med 1,6 millioner solgte eksemplarer. På albummet befinder sig også Peter Maffays andet hit “So bist du”. Hans første topplacering blev offentliggjort ni år tidligere: “Du”. Den 15. Januar 1970 blev han berømt.

Peter Maffay “Du”

“In Deinen Augen steht so vieles was mir sagt

Du fühlst genauso wie ich.

Du bist das Mädchen das zu mir gehört,

ich lebe nur noch für Dich.”

I første omgange var salget inden for grænsen til en placering, fordi radioen nægtede at spille den. Hvorfor? med en spilletid på næsten 5 minutter, så var den bare for lang. Vendepunktet kom den 21. Marts 1970 da Peter Maffay optrådte som nummer 7 ud af 14 kunstnere i ZDF hitparade, efterfølgende blev sangen kendt i Tyskland. 2 dage efter hans optræden, strømmede titlen ind på 1 pladsen på den tyske hitparade, hvor han holdt i 4 uger. Også internationalt havde Peter Maffays “Du” en stor succes. I Holland en plads 1, Belgien plads 1, Schweiz plads 2. Med “Du” udkom der også en engelsk udgave af sangen, han blev sågar præmieret med guld i Syd Afrika.

Ledsaget af strygere og blæsere var Peter Maffay i begyndelsen af sin karriere på kæle kurs, men det skulle ændre sig. Sit andet store hit “So bist du” havde et mere rocket touch.

Peter Maffay “So bist du”

“Wenn mich Deine Hand berührt

und ich Deine Wärme spür,

dann weiss ich was auch geschieht,

es wird gut,

so bist Du, Du, nur Du”

Strygere og blæsere blev afløst af guitar og keyboard. Peter Maffay har i de ni år der er gået fra “Du” til So bist du” gennemgået en stil ændring. Sangen blev udgivet på albummet “Steppenwolf”, som var en stor succes. Albummet og singlen lå i ugevis på hitlisterne.

Siden 1979 har Peter Maffay haft støtte. Under hans karriere har der også være tilbagegang, men tallene taler for sig selv. 13 af 15 af hans album har solgt over en million, knap 50 millioner solgte plader. På hans tourne har har der været over 700.000 besøgende.

Vi håber at høre flere hits fra Peter Maffay i fremtiden.

Peter-Maffay

Kilde: Schlagerplanet.com

Det skal du læse