“PERLEN UND GOLD” det nye album af MARIA VOSKANIA

Smuk som en græsk gudinde, præsenterer hun sig på coveret til hendes nye album “Perlen und Gold”. Maria Voskania er netop aktuel i det tysktalende pop Schlager landskab. Men ikke kun visuelt, også akustisk er den 27 årige en enestående sangerinde, hendes videoklip er set af millioner, og med det seneste album har de et stort hit.

Man vil have ren glæde og blinkende lethed med dybde og melankoli, det ved Maria Voskania som ingen anden kunstner. Hun har dedikeret sit andet album, til de både store og de små dagligdags ting. At hun er også musikalsk er i stand til levere alle spektre af pop perfekt, beviser den fødte armenian, ved at præsenterer storslået gribende ballader over lette legende pop til knudeløst party hymner, bliver de 14 smukke titler præsenteret.

Kilde: Telamo.de
Kilde: Telamo.de

Lykke i overflod formidler Maria Voskania i den første titel på hendes nye CD: “Ich schwebe/ich lebe/ich liebe so wie nie zuvor” (Jeg svæver, jeg bor, jeg elsker som aldrig før), er de overlykkelige ord, som den sympatiske sangerinde euforisk beskriver “Wahnsinnsgefühl“.  Sommerlig og udeladt diskret flirt med drivende dansemusik, har også “Wer mit dem Feuer spielt“, ligesom kemien mellem sangerinde og hendes afstamning, tysk-amerikansk producent team fungere – og hvor iørefaldende og velfungerende skæringer der er mellem pop og Schlager, kan lyde.

I “Gefallener Engel” er en enkelt kandidat, fortæller Maria efterfulgt af stor kærlighed. Den helt igennem klub lyd giver en indikation af, at historien er om det første desperate spørgsmål “doch wer nimmt gefallene Engel zurück?” vil få en god slutning.

Efter en skøn gang strygere der indrammer den første single udgivelse “Was wäre wenn” (se video længere nede), et sjælfuld nummer oversat til tysk af C. Gronau og B. Brümmer af Kate Winslets hit single “What if”, er der et glas “Zitronenlimonade” når arbejdet endelig er forbi: “Livet er ofte ikke så rart” synger hun på party-hymnen, men hun gør det med overstrømmende sang som giver “lyst til livet”

Drømmende og meget mere stille – sådanne præsenterer den 27 årige sig selv i titelsangen “Perlen und Gold”, en jagende, bevægende ballade, hvor hun rastløs jager efter lykke, til en blid guitarlyd, og præcis deri finder hun sin personlige lykke. Et spørgsmål der tidligere er stillet på en helt anden måde “Wo kommt dieser Stress her?” ( Hvor kommer denne stress fra?) skinner igennem, i en meget anderledes form, som Maria i det legende stykke “Bauchbeinepo”: Sommerens, krydret med intelligens rim sang, som bedst nydes med benene op, med cappuccino og massere af snack.

Et dansebar forslag til at genoplive hverdagen er i “Daviddam“, natlige fester med sydlig flair “Tequila” og et blik gennem stærkt hjælpemiddel “Rosarote Brille” præsentere Maria på det følelsesmæssige “Verlang ich Zu viel” ingen store krav, når hun synger episke 80’er melodier med hendes enestående stemme: “Ich will ein bisschen Mehr als ein Termin im Kalender sein/ siehst du das ein” afrundes pop Schlager lyden på “Meilenweit” og de altid højere krav af “Mit mir gehn“, lader Maria sit nye album komme på gaderne, som endnu er stille: “Licht und Tag und Abschied sind noch weit“, synger hun i afslutningen af “Traum und wirklichkeit” om den magiske mellemtilstand, før det kommer til livet og forbliver et øjeblik med de kære i det fjerne.

At drømme kan gå i opfyldelse, og hvor vigtigt det er at holde på dem, beviser Maria Voskania imponerende  med hendes vita: Som barn født i armensk Jerewan, ønskede Maria sig intet mere end at være sangerinde. Da hun var otte år kom den musikalske pige sammen med sin forældre til Bayern, hvor hun lidt senere kom til at spille klaver, arbejdede intens med sin stemme og gjorte alt, for at stå på scenen hurtigst mulig. Dette blev efterfulgt af hendes første kompositioner og utallige dansetimer, og i år 2009 kom det første møde, drømmen om sangkarriere var indenfor rækkevidde: Helene Fischer havde bemærket Maria og ønskede hende i sit team. Fra den ene dag til den anden var Maria baggrund sangerinde hos dronningen af den tyske Schlager, Maria lærte hvordan det føles at fortrylle publikum med sang.

Efter talrige tourne og optrædener i store TV shows, var øjeblikket endelig kommet for Maria i 2014, at komme ud af skyggen af Schlager dronningen: Med hendes tysk-amerikanske producent team, der tidligere har skrevet for Jennifer Rush, Chaka Khan, Joe Cocker, Toni Braxton og Paul Anka, udgav Maria sit debut album “Lust am Leben” og præsenterede en moderne opdate af Pop Schlager, der også flirtede med dans og country. En udgivelse som “Was weisst den du” mixede ikke kun Media Control hitlisten, den blev til hendes opdagelse, som Maria præsenterede juledag 2014 live ved siden af Helene Fischer på ZDF, det gav hende et YouTube hit med over 1,35 millioner views.

Med hendes aktuelle album “Perlen Und Gold” beviser Maria Voskania endnu engang, at hun siden sin barndom er på rette vej: For ikke mindre end 14 numre af høj kaliber er samlet på hendes nye CD, fortolket med Marias skønne stemme – det giver definitivt lyst til mere og er yderligere et skridt til en lovende karriere.

Køb albummet her: Perlen und Gold

Kilde: Telamo.de

Det skal du læse