Patrick Lindner i et interview om over 30 år på scenen

Foto: Telamo.de

Schlagerstjernen Patrick Lindner mindes i et interview med Schlagerplanet, om hans 30 årige scenejubilæum, de store øjeblikke og de mindeværdige møder. Og selvfølgelig har Patrick Lindner en overraskelse til sin jubilæumfest.

I et eksklusiv interview med Schlagerplanets chefreporter Daniela Kerscher, taler Patrick Lindner om sin 30 års scenejubilæum og om showoplevelser, der i dag stadig forekommer som en film. Bambi prisvinderen fortæller historien, men også om planer for fremtiden.

SchlagerPlanet: Hvordan føles det efter 30 år som publikums yndling?

Patrick Lindner: Det er helt vanvittig! Det er utroligt fantastisk, jeg troede ikke at jeg ville holde i så mange år. Jeg ser også på det med ydmyghed.

SchlagerPlanet: I løbet af de tre årtier er du kommet til at kende en lang række stærke personligheder. Dette omfatter i begyndelsen af Deres karriere Folkemusikken Grande Dame. Hvad værdsatte du især ved Carolin Reiber – som TV-værtinde og tidligere nabo?

Patrick Lindner: Jeg har altid beundret Carolin Reiber på TV. Jeg vil aldrig glemme, da jeg mødte hende ved de indledende runder ved Volksmusik Grand Prix i Leverkusen. Jeg var ærbødig at stå foran hende. Senere, da jeg boede i Grünwald, blev vi naboer. Da sagde hun i en Tv udsendelse: “Hilsen fra trætop til trætop”. Og når du ringede uanmeldt på klokken, var Carolin en person, der selv kunne tage fat, når der var en storm. Så skete der det, at hun samlede grenen op. Præcis dét gjorde hende så sympatisk. Mange tror jo, at man kun har personale omkring sig og ikke giver noget håndtryk selv. Men alle fører et normalt liv. Det er en del af hverdagen, og jeg har mødt mange andre prominente personer som Uschi Glas og Senta Berger. Man møder hinanden ved indkøb i supermarkeder: Det var ikke noget særligt, heller ikke for kassedamen i Laden. For mig var det dengang en særlig følelse at køre til studioet i nabobyen Bavaria Filmgelände.

SchlagerPlanet: Hvilke særlige møder vil du aldrig glemme?

Patrick Lindner: Ved “Bambi” prisen i Kurhaus Wiesbaden stod jeg pludselig foran Audrey Hepburn. Da var Claudia Schiffer med og Karl Lagerfeld, de holdt præsentationstalen. Ligeledes Patricia Kaas, der senere blev en verdensstjerne, ligesom jeg husker Siegfried & Roy. Og med Audrey Hepburn var det det første og sidste møde, men dette var for mig meget flot. Det var på et tidspunkt hvor skuespillerinden allerede var meget syg. Hvordan hun stadig strålede den aften, det var fantastisk! Allerede i januar 1993 dødede hun.

SclagerPlanet: Hvor lærte du Caterina Valente at kende?

Patrick Lindner: Det takker jeg prøvedagen for, der i slutningen af halvfemserne var meget mere af end i dag. Man havde meget mere intensiv tid med hinanden. Og man havde mere tid til at lære hinanden at kende og i nogen henseender at lave venskaber – og sådanne var det tilfældet med Caterina Valente. Vi var sammen med “Musikantenstadl” i Australien. Med Catrin var det vigtigst, at hun altid var i baggrunden, når hun var i offentligheden og at du ikke kunne kende hende. Engang på en flyver, sad hun på første klasse og var iført joggingdragt, briller med tykke glas og en turban på hovedet. Det var også hendes varemærke. Hun sagde til sig selv: Jeg vil have min fred og ingen må genkende mig.

SchlagerPlanet: Og hvad kom der ud af det med din tid med Paul Kuhn?

Patrick Lindner: Paul var et absolut geni. At samarbejde musikalsk var en berigelse. Han var ikke kun en sympatisk musiker, men også en storartig entertainer og et sjovt og stort menneske. Vi havde det meget skægt, også bag kulissen. Paul var fabelagtig. Da jeg i 2005 lavede et swing album med orkestret Thilo Wolf aus Fürth, blev jeg genforenet med Paul. Paul, Angelika Mister og undertegnede havde en nytårskoncert i Rheingoldhalle i Mainzer.

SchlagerPlanet: Når De kigger tilbage på deres karriere, vil De så gøre alt igen?

Patrick Lindner: Faktisk ja! Der er naturligvis nogle ting, hvor man siger, det ville jeg gøre anderledes i dag, men i alt må jeg sige, at den kære Gud har givet mig meget. Jeg har arbejdet sammen med mange store mennesker og oplevet store øjeblikke.

SchlagerPlanet: For nyligt var De gæst på “MS Berlin”. Var der en særlig grund til det?

Patrick Lindner: Hvad er der skønnere for en Italien elsker, end at tage på krydstogt og fejre 30 års scenejubilæum og være sammen med sine fans? Og jeg er meget glad for, at Nicki (“I bin a bayrisches Cowgirl”) var med. Jeg kender hende fra mine tidligere dage og med hende præsenterede vi duet titlen “Voulez -Vous”.

SchlagerPlanet: Med spænding venter fans også på Deres nye album “Ich feier’ die Zeit”. (udgivelse 5. juli 2019) Hvad kan fans glæde sig til?

Patrick Lindner: Single-udgivelsen “Weil du mich Liebst” kommer som en forfriskning og dansebar popschlager mix. Hvad de andre titler angår, er de meget schlager og rettet mod mit publikum. Men i moderne forklædning.

SchlagerPlanet: Deres drømmeskib er og bliver “MS Berlin”. Er der planlagt et nyt krydstogt?

Patrick Lindner: Ja, d. 2 august 2020 står vi igen til søs. Denne gang gang er det et østersø krydstogt fra Bremerhavn over Letland til Sankt petersburg. Over Estland, Finland og Sverige går det til Hansestadt Wismar. Jeg vil blive glad, hvis mange Schlagervenner vil tage med mig.

Kilde: Schlagerplanet.de

Du kan forudbestille det nye album her: Patrick Lindner

Det skal du læse