Ondt forræderi?

Foto: ZDF/Sandra Ludewig/Universal Music

Helene Fischer er som bekendt tilbage med et nyt album efter sin lange pause. Mange fans var glade for comebacket, men de kritiske røster bliver højere og flere. De nye sange er for poppet og for lidt Helene Fischer. Er denne kritik virkelig berettiget?

Fans er skuffede og efter Helene Fischer udgav sin comeback-single “Vamos a marte”, blev stemmerne højere på, at den “gamle” Schlager-Helene endelig var historie. Men det nye album “Rausch” er 100 procent indspillet på tysk igen. Ikke desto mindre vokser kritikken af ​​Helene Fischer og hendes musik. Mange fans er skuffede.

På Facebook kan du læse kommentarer som “Jeg havde håbet på flere hits”, “Albummet er kedeligt, nogle sange virker på mig, som om nogen læser telefonbogen. Det er en skam, jeg har altid været så begejstret for Helene” eller” De gamle sange var bedre, albummet er ikke så fantastisk.” Pladeselskabet Universal har nu også omtalt Helene Fischer som et “Popikon”. Kan du klarer Helenes Image-ændring?

Faktum er: smag er forskelligt! Ud over nogle kritiske kommentarer er mange fans begejstrede for de nye sange. Så nogle skriver: “Tak for dit virkelig gode album. Som altid var ventetiden det værd”, “For mig … det bedste album nogensinde” eller “Albummet var en succes overalt.”Fantastiske sange, der rørte mit hjerte meget.”

Kollegaen Leonard forstår Helene Fischers musikalske forandring. Schlagerstjerner som Marianne Rosenberg, Juliane Werding eller Gitte Haenning har også ændret deres lyd. ”Der var altid kvindelige kunstnere, som pludselig ikke længere ville se sig selv som schlagersangerinder. Med tiden forsvandt de fra scenen eller vendte tilbage til deres rødder, fordi de ikke havde succes.” sagde Leonard fra den schweiziske avis “Blick”.’

Den populære Schlager er poptung

Tysklands mest kendte Schlager-forsker Ingo Grabowsky forstår ikke al uroen. For ham hører de nye sange til Schlager-genren, “fordi Schlager ikke er et musikalsk udtryk, men en sang, der har succes.” Der har altid været visse musikstile, der var populære.

Nu om dage er schlageren meget poptung og Helene Fischer har orienteret sig netop om denne trend. Ingo Grabowksy gør det klart for Bunte.de: “‘Atemlos’ var, om man vil, også et popnummer.”

Selvom Helene Fischer ikke møder alle fans smag, og uanset om man ser hendes sange som Schlager-titler eller ej… Succesen beviser, at hun og hendes hold har ret igen. Albummet “Rausch” steg straks til nummer et på de tyske albumhitlister. Selvom nogle Helene-fans måske ikke går med på det nye kurs, vil hun helt sikkert kunne inspirere mange nye fans.

Kilde: Schlager.de

RELATEREDE ARTIKLER