Oktoberfest i Wiesn: Tilbageblik 2014

Der har lige været Oktoberfest, og Schlagerplanet er kommet med deres bedømmelse. Her er, hvad de er kommet frem til.

Siden 1810 har der været Oktoberfest, og det er den mest berømte festival, der fejres verden over. Den har både bragt smil på læberne og også fået nogle til at ryste på hovederne. Schlagerplanet opsummerer deres top og flop i dette års Oktoberfest i München.

Wiesn 2014: Toppen

For første gang tillod den nye overborgmester i München, Dieter Reiter, “o’zapfen”. Traditionelt lader OB ellers øllet i Schottenhammel Festtelt flyde, og den mangeårige borgmester Christian Ude har isat hanen de seneste år med kun to slag. Til sammenligning brugte OB Wimmer 19 slag i 1950. Den uerfarne Dieter Reiter har gjort det godt i sit første år: fire slag havde han brug for. Sympatisk er det, at SPD-politikeren på forhånd havde øvet lidt.

Også i toppen: Oktoberfest-hittet 2014 var helt klart “Atemlos durch die Nacht” af Helene Fischer. Til Oktoberfesterne er folk af alle folkeslag gæster, og de vil tage den tyske schlager ud til de fjerneste hjørner af jorden. Helenes hit er bestemt lige så stort et kult-hit som “Sternenhimmel” eller “Sweet Caroline”.

Et andet pluspunkt er vores berømte Florian Silbereisen, der trykker den af med kammerat Heino i Schottenhamel. DJ Ötzi græder lidt i teltet “Hippodrome”, og bag ved har Patrick Lindner det sjovt og laver en trosbekendelse, der indeholder alle vores schlagerstjerner, som har det sjovt ved Oktoberfest, så der var ikke kun stor glæde og godt humør her. Hvilken gave! Det glæder os, at den tyske schlager er så mangfoldig.

Wiesn 2014: Floppet

Det kan ikke benægtes: Ved verdens største folkefest sker der grimme ting. Igen var der voldtægt. Unge kvinder træffer unge mænd. Der var desværre også igen vold, lommetyve og alkoholforgiftning trods en merpris på 10 Euro.

Konklusion

6,3 millioner mennesker kom, 6,3 millioner var berusede. Wiesn 2014 var generelt en fredelig fest med de desværre sædvanlige overskridelser og overgreb. Den positive følelse opvejes til den sidste dag – der blev grinet meget, venskaber blev dannet fra fremmede nationer, og ny kærlighed blev fundet. Den 181. Wiesn 2014 er beklageligvis allerede forbi.

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse