Nyt album fra Die Schäfer: “Eig’ne Wege geh’n”

“Eig’ne Wege geh’n” hedder det nye album fra Die Schäfer, som er ventet med spænding, og som udkommer den 10. januar fra TELAMO. Der er 13 helt nye sange at lytte til.

For mere end 23 år siden blev Die Schäfer en fast del af folke- og underholdningsmusikken og er i dag blandt de mest kendte ensembles i Tyskland.

“Eig’ne Wege” vandrer Die Schäfer altid, og det fører dem til toppen af hitlisterne, til utallige livekoncerter, til anmelderroste optrædener i alle store tv-udsendelser, og til hjerterne på den stadigt voksende fanskare.

Singleudgivelsen “Lass die Arbeit – Arbeit sein” ligger allerede med succes på hitlisten. En munter, optimistisk sang, som samtidig er nøglen til hemmeligheden bag deres succes: Nemlig deres evne til at leve livet og ikke lade de daglige pligter blive for sure. “Hellere holde fest end arbejde,” siger de med et glimt i øjet. Denne glæde for livet synger de også om i sangen “Heyjo”, hvis insisterende lyd kan være svær at modstå.

Ren livsglæde giver sangen “Einen Sommer lang”. En rytmisk, moderne sang, som er god at danse til, og som slår tonen an fra de gamle folkeviser, over harmonikastykket “Das Blumenmädchen” til popschlageren “Alle wollen nur das Eine”.

Die Schäfers gennembrud går tilbage til middelalderfolkefesten “Peter-und-Paul-Fest” på hjemmebane i Bretten. Folkesangsmedleyet “Zum Tanze da geht ein Mädel” på den nye cd er til minde om den tid. Sangen bliver spillet med drejelire, lut, violin, harmonika og mandolin.

Die Schäfer er også at finde på enhver festival i dag. Både små og store optrædener er vigtige for dem. Som Uwe Erhardt siger: “Den afgørende faktor er nærheden med publikum”. Die Schäfer ønsker ikke succes for enhver pris. “Vi bliver aldrig klar til at smide værdier og traditioner væk,” udtaler de. De går barfodede og ikke i laksko. Musikanterne fra Kraichgau har aldrig mistet jordforbindelsen.

“Eig’ne Wege geh’n” betyder også at gå langt på uprøvede stier. For Die Schäfer betyder dette, at de for første gang arbejder med et nyt hold. Udover Uwe Erhardt er Wolfgang G. Herrmann ansvarlig for produktionen. For første gang udkommer den fra TELAMO, Die Schäfers nye selskab.

Det nye album er i handlen fra den 10. januar 2014.

DIE-SCHÄFER---EIG’NE-WEGE-GEH‘N-f

[box_info]Kilde: TELAMO[/box_info]

Det skal du læse