tirsdag, juni 28, 2022
ForsideNyhederNik P - Stjernen privat

Nik P – Stjernen privat

Uanset om det er i karrieren eller i privatlivet hos Nik P, så kører alt som smurt i øjeblikket. Men hvem er denne Nikolaus Presnik, som er hans borgerlige navn, egenligt? Hvad laver han privat og hvordan kom han til sin musik karriere? Vi giver dig her et overblik over denne sympatiske sanger.

Nik P. kendetegn

  • Navn: Nikolaus Presnik alias Nik P.
  • Karriere: Schlager sanger og komponist
  • Fødselsdag: 06-04-1962
  • Fødested: Friesach (Kärnten)
  • Højde: 1,85
  • Øjnefarve: Blå
  • Civilstand: Gift
  • Livmotto: Lev dine drømme – drøm ikke dit liv.

Nik-P

Nik P. : Privatliv

Nikolaus Presnik blev født den 6. April 1962 i skønne Kärnten. Efter hans mors tidlige død, voksede Nik op hos en plejefamilie Wilplinger. Hans barndom og de unge år brugte han i Strassburg, på Krassnitz i Kärnten. Da Nik P. afsluttede sin high skole fik han en uddannelse som tjener. Efter indkaldelsen til militæret afbrød hans sin karriere. Efter at være kommet ud af militæret arbejdede Nik P. som tømre, senere var han som ansat som CNC tekniker hos IBS paper performance group i Teufenbach.

Men ganske tidligt kunne han føle kaldet til selv at lave musik. Derfor startede han sin musikalske karrier som 19 årig. Vi ved nu at, det virkede, fordi den tidligere tjener, tømre, soldat og CNC tekniker har formået med sin musik at skaber stor succes.

I sit privatliv er der også sket en masse i den tid. Således er schlager stjernen gift for anden gang, far til tre og endda morfar. Hans datter bragte ham den store lykke at gøre ham til bedstefar. Nik P. er et absolut familie menneske. I et interview har han sagt: ” Jeg ved, at sikkerhed og kærlighed er det vigtigste for et barn”.  og det er derfor han giver sine børn og sit barnebarn alt sin kærlighed.

Men hans anden kone bliver ikke forsømt. Den 14. Juli giftede Nik P. sig med sin anden kone Gabriela “Gaby” Martin. I strålende solskin på slottet Amberg i Feldkirch (Vorarlberg) sagde de begge ja ordet. Tilbage i 2005 sagde det klik mellem Vorarlberger PR manager Gaby Martin og Nik P. Brylluppet var bare prikken over i´et og i dag lever de lykkeligt i smukke Salzburg.

Nik-P-1

Nik P. karirrere

Tidligt viste Nik P., at han ville få succes som musiker. Så han lærte selv at spille guitar som teenager. I en alder af 19 år grundlagde hans sammen med sin fætter Gottfried Notsch et band, de optrådte i lokal området. Da hans tidligere chef Klaus Bartelmuss, anerkendte Nikolaus´s talent, etablerede han et lydstudie i en tidligere bygning i Teufenbach med navnet stall record. Under titlen “Gebrochenes herz” udkom i 1997 sammen med bandet Reflex, deres debut album. Samtidig med den første single “Dream love” nåede han 1. Pladsen på den lokale hitliste. I 1998 producerede Nikolaus albummet “Mit dir”. Også her er et senere succes hit “Ein stern, der deinen namen trägt” at høre.

Siden slutningen af 90erne er Nik P. den mest succesfulde kunstner i hans hjemlan Østrig, i sin genre. På grænsen til Østrig var han kendt for sit samarbejde med DJ Ötzi. De begge udgav Nik P. hittet skrevet i 1998 “Ein stern, der deinen namen trägt”. Som i dag forbliver en af hans største succes. Schlager hittet lå 13 uger på plads 1. på den tyske og Østriske single hitliste og over 1. år blev den på top 10. Nik P. fik 10 gange guld for over 1.000.000 solgte singler i Tyskland og i 2008 fik han den tyske musikpris ECHO i kategorien “Hit des jahres”.

Flere billeder og videoer af den sympatiske schlager sanger kan i finde på Nik P. hjemmeside www.nikp-musik.de

Nik P. succes

Ikke kun hans hit “Ein stern, der deinen namen trägt” kunne fejre stor succes. Nik P. e den mest succesfulde sangskriver og preformer i hans genre, hvilket er ifølge hans hjemmeside priser:

  • Platin for albummet “Weisst du noch” 2009
  • 10 fach guld for mere end 1 million solgte singler af “Ein stern, der deinen namen trägt”
  • Guld for albummer “Der junge mit der luftgitarre” 2011
  • ECHO for succes sangen “Ein stern, der deinen namen trägt” 2007
  • Krone af volksmusik 2007 med “ein stern der deinen namen trägt”
  • 1. Pladsen på RTL chartshow mest succesfulde sang i 2007
  • 5 gang guld og 2 gang platin for “ein stern, der deinen namen trägt” 2007
  • Guld til albummet “Hit auf hit” 2007 i Østrig
  • Guld til singlen “Ein stern….” i Schweiz 2007
  • Top of the mountains award 2007 for den mest succesfulde internationale sang 2007
  • “Stunde des herzens” award 2007 for velgørenhed for handicappede og mishandlede børn
  • 2 gange guld og 1 gange platin for albummet “Lenbenslust & leidenschaft” November 2006 inkl. “Ein stern, der deinen namen trägt”
  • Goldener löwe 2003
  • “Grand prix des schlagers” 1998 plads 1 i Østrig indledende runder Plads 2 i finalen i München

Nik P. Diskografi

  • 1997: Gebrochenes Herz
  • 1998: Mit Dir
  • 1999: Du bist die Sonne
  • 2000: Du und ich
  • 2001: Wie der Wind
  • 2003: Superstar
  • 2005: Briefe an den Mond
  • 2005: Deine Spuren in mir
  • 2005: Spuren im Schnee
  • 2006: Lebenslust & Leidenschaft
  • 2007: Best-of
  • 2007: Hit auf Hit
  • 2007: Lebenslust & Leidenschaft (Special Edition inkl. Bonustracks)
  • 2007: Best Of Folge 2
  • 2007: Gold
  • 2008: Freudentränen
  • 2008: Ein Stern – Weihnachten mit Nik P.
  • 2009: Weißt du noch…
  • 2010: DVD – Nik P. & Band live EIN STERN der Deinen Namen trägt
  • 2011: Der Junge mit der Luftgitarre
  • 2012: Come On Let’s Dance – Best Of Remix
  • 2012: Bis ans Meer

Nik P.: Datoer hvis man vil opleve ham live

  • 11.10.2013: Kastelruth
  • 08.11.2013: Kranjska Gora
  • 09.11.2013: Wieselburg
  • 29.11.2013: Wiener Neustadt
  • 30.11.2013: Leonding
  • 06.12.2013: Knittelfeld
  • 07.12.2013: Jerzens
  • 12.12.2013: Braunau
  • 13.12.2013: Steyr
  • 14.12.2013: Graz
  • 15.12.2013: Klagenfurt
  • 19.12.2013: Innsbruck
  • 20.12.2013: Salzburg
  • 21.12.2013: Bramberg
  • 05.01.2014: Suhl
  • 06.01.2014: Fulda
  • 07.01.2014: Halle / Saale
  • 08.01.2014: Cottbus
  • 09.01.2014: Zwickau
  • 10.01.2014: Gera
  • 11.01.2014: Limburg
  • 12.01.2014: Leipzig
  • 13.01.2014: Braunschweig
  • 14.01.2014: Aurich
  • 15.01.2014: Bielefeld
  • 16.01.2014: Düren
  • 17.01.2014: Wetzlar
  • 18.01.2014: Balingen
  • 19.01.2014: Pforzheim
  • 20.01.2014: Offenbach
  • 21.01.2014: Heilbronn
  • 23.01.2014: Kempten
  • 24.01.2014: Appenweiler
  • 07.02.2014: Dresden
  • 08.02.2014: Cottbus
  • 05.04.2014: Porec
  • 03.05.2014: Flattach im Mölltal
  • 24.05.2014: Papenburg
  • 28.05.2014: Sontheim
  • 31.05.2014: Pöllauberg
  • 05.06.2014: Neustift
  • 08.06.2014: Guben
  • 18.06.2014: Aspach
  • 28.06.2014: Teufenbach
  • 05.07.2014: Waldhausen
  • 12.07.2014: Schönteichen
  • 15.07.2014: Mörbisch am Neusiedlersee
  • 16.07.2014: Mörbisch am Neusiedlersee
  • 25.07.2014: Thalgau
  • 31.07.2014: Flumserberg
  • 08.08.2014: Kitzbühel
  • 06.09.2014: Landau
  • 07.09.2014: Ludwigsburg
  • 13.09.2014: Freistadt
  • 20.09.2014: Modriach
  • 26.09.2014: Umag
  • 27.09.2014: Neuhaus
  • 17.10.2014: Linz
  • 18.10.2014: Graz
  • 23.10.2014: Salzburg
  • 25.10.2014: Innsbruck
  • 26.10.2014: Zürich
  • 08.11.2014: Löbau
  • 23.11.2014: Wien

Kilde: Schlagerplanet.com

RELATEREDE ARTIKLER