Nik P.s stjerne for evigt

I 2007 var  “Ein Stern der Deinen Namen trägt” et stort hit, men sangen fra Nikolaus Presnik alias Nik P. har en meget længere historie, der begynder i slutningen af 90’erne. I 1998 skriver Nik P. sangen “Ein Stern der Deinen Namen trägt”, men den havde ikke nok succes til at komme på hitlisterne. Først i 2007 blev “Ein Stern der Deinen Namen trägt” kendt med Nik P. og DJ Ötzi.

“Ein Stern der Deinen Namen trägt” omkvæd

Sangen handler om at give en elsket en stjerne på himlen for at skabe et evigt øjeblik af kærligheden. Dette illustrerer Nik P. i to strofer og et iørefaldende omkvæd:

Einen Stern, der deinen Namen trägt,

hoch am Himmelszelt,

den schenk ich Dir heut’ Nacht.

Einen Stern, der deinen Namen trägt,

alle Zeiten überlebt

und über unsere Liebe wacht”.

I omkvædet til “Ein Stern der Deinen Namen trägt” er stjernen også et symbol på kærlighed, men samtidig et symbol, som bevarer den allerede eksisterende kærlighed. Stjernen er opkaldt efter den kærlighed, som ser omsorgsfuldt ned på personen. Stjernen er en metafor for kærlighed, men synes at være det grundlæggende stof i Nik P.s sangtekst.

Kilde: Nik P Web
Kilde: Nik P Web

Medrivende strofer

Denne tanke tages op i første strofe, hvor stjernen kaldes “Ein geschenk für die Ewigkeit” (En gave til evigheden). Samtidig afslører sangeren i første strofe, hvor dyb hans kærlighed til hans partner er: “Seit Jahren schon leb ich mit Dir und ich danke Gott dafür, dass er mir Dich gegeben hat“. (I årevis har jeg levet med dig, jeg takker gud for dig). Stjernen fungerer som et øjeblik af evigheden i denne kærlighed. I anden strofe af “Ein Sterne der Deinen Namen trägt” bliver det igen illustreret, at denne særlige stjerne også efter partnerens død er på udkig “1000 Jahren” med navnet på den elskede “Hoch am Himmelzelt” (Højt på himlen). Versene er forbundet med det melodiske omkvæd, som igen beskriver processen om denne særlige gave.

Teksten og melodien er blevet vel modtaget af publikum, og versionen fra 2007 blev det største schlagerhit siden 1975. Mere end 100 uger kunne sangen boltre sig på hitlisten og slog hurtigt rekord. Aldrig før har en sang ligget to år på den tyske hitliste.

Derfor har mange kunstnere lavet en coverversion af “Ein Stern der Deinen Namen trägt”. I alt eksisterer der mere end 30 coverversioner af Nik P.s sang. Mest populær er den rockede version af Mike Krüger eller versionen fra Nic, der i 2006 avancerede til Ballermann hit – før DJ Ötzi og Nik P. erobrede hitlistetoppen.

Kilde: Schlagerplanet.de

[box_info]Nik P. kan opleves i Danmark næste år, ved Schlager Festival 2015 – Læs mere her[/box_info]

Det skal du læse