Nik P. – “Löwenherz-Live”

Dvd Produktion NikP

Født til at synge – Det kunne godt og gerne være et livs-motto for den østrigske sanger Nik P. Hans sang “Ein Stern (…der deinen Namen trägt), En lang levetid og succesfuld single til tiden, er blevet uddødelig gjort på hitlisterne i tysktalende lande. Alene i Tyskland var det store hit mere end to år på hitlisten. Denne succes, gav i 2008 en ECHO for hittet, men det er ikke steget ham til hovedet. Nik P. er en sanger der er nede på jorden, en musiker, hvor det at komponere ligger i blodet.

Med sit seneste udgivende album i Juni “Löwenherz” tager Nik P. tilbage til “Havet”, en meget personlig betydningsfuld sang- sangskriver- album, der bragte ham tilbage til Berlin og hans gamle dyder. Det var et bevidst tilbage vendende til gamle styrke: “Jeg har set lidt tilbage på min gamle store succes og forsøgt, igen med lette sange at skrive, som jeg skrev dengang. Ikke nødvendigvis at lave et nyt stort hit, men at lave et stort album, der viser et spektrum af alle mit livs facetter, i triste, i sjove, i fejrende øjeblikke”.

Historien om Nikolaus Presnik, som er hans borgerlige navn, hvis far var en Kosak og hans mor Østrigsk, er ikke er uden tragedier. Nik voksede op med fire søskende i ret simple forhold i Kärnten. Hans mor døde, da han kun var ni år gamle. Han kom sammen med to brødre i plejefamilie på en gård. Efter skole var han tjerner, før han kom ind i militæret. Han er selvlært guitarspiller og med knap 20 år startede han sit eget band. Et lykketræf i Nik´s biografi, var da han mødte den musik begejstrede produvent Klaus Bartelmuss, som tog den unge musiker under sine vinger, der ikke kun stillede et studie til rådighed, men som manager og mentor gjorde han alt for at lave en succesfuld musiker – det er lykkes med glans.

Af refleks, sammen med sit første band, udgav de i 1997 debutalbummet. I Østrig blev han hurtig kendt og i slutningen af halvfemserne landede det første hit. Siden sin debut er Nik P., blevet betragtet som en af de mest produktive sangskrivere og kunstner. som har udgivet mere end et dusin albums. Ud over “Ein Stern…”, som er forbundet med DJ Ötzi den ultimative Hitliste breaker, omfatter det sange som  “Der Sonne entgegen”, “Der Mann im Mond”,” Gloria”, “Der Junge mit der Luftgitarre”, “Leb Deinen Traum”, “Come On Let’s Dance” og seneste “Berlin” som er store hits på diverse hitlister.

Nik P. er utrolig beskeden og har vilje til at hjælpe, træk som helt sikkert er forbundet med hans biografi, som er præget af bitre timer, men også skæbnesvangre tilfældigheder. Måske er det hemmeligheden bag hans succes, træk som at være jordforbunden og tankevækkende, et klogt blik for sine medmennesker at have. Alt dette afspejler sig i hans sangtekster, at leve en drøm og komme et stykke tættere på stjernerne. Sine fans tog Nik P. sidste år den 17. Juli, et stykke tættere på: Ved  Open Air i det maleriske Finkenstein begejstrede han med sine hits og sange fra “Löwenharz” albummet. Denne oplevelse udkommer nu som dobbelt CD inklusiv en Bonus DVD.

Det skal du læse