Nicole: “Ein bißchen Frieden” – Hittet fra 80er

Nicoles “Ein bisschen frieden” var et hit i 80erne. Ralph Siegel og Bernd Meinunger har komponeret den og gav den til den dengang kun 17 årige Nicole – en super beslutning skulle det vise sig i Eurovision Song Contest i 1982. Vi har her de vigtigste infos om den iørefaldende melodi fra den elskede schlager sangerinde.

Sangen fra Nicole: “Ein bisschen frieden”

Nicoles sang “Ein bisschen frieden” blev skrevet af ingen andre end schlager komponisten og producent Ralph Siegel i samarbejde med Bernd Meinunger. I 1980 komponerede han en ørehænger med titlen “Theater”, som Katja Ebstein havde store succes med.

Med Nicole var det ikke anderledes, sangen ramte som en bombe og nåede 1. pladsen i Tyskland, Østrig, Schweiz, Storbritannien, Norge, Holland, Sverige og sågar i Belgien. Det var bestemt fordi den deltog i Euro Vision Contest i 1982 hvor Nicole vandt med den.

Sangen blev oversat på andre sprog blandt andet på fransk og italiensk. Hittet handler om en pige der længes efter fred i verden, også ønsket om varme, kærlighed og menneskelighed er der skrevet om i sangen. Således var sangen tilpasset tiden. I omkvædet af “Ein bisschen frieden” synger Nicole:

“Ein bißchen Frieden, ein bißchen Sonne, ( en smule fred, en smule sol)

für diese Erde, auf der wir wohnen. ( på denne jord som vi lever på)

Ein bißchen Frieden, ein bißchen Freude, ( en smule fred. en smule glæde)

ein bißchen Wärme, das wünsch ich mir. ( en smule varme, det ønsker jeg mig)

Ein bißchen Frieden, ein bißchen Träumen, ( en smule fred, en smule drømme)

und dass die Menschen nicht so oft weinen. ( og at folk ikke græder så ofte)

Ein bißchen Frieden, ein bißchen Liebe, ( en smule frihed, en smule kærlighed)

dass ich die Hoffnung nie mehr verlier.” ( jeg har aldrig mistet håbet)

Eurovision Song Contest 1982

Tilbage i 1981 ønskede Nicole at synge med sangen “Flieg nicht som hoch, mein kleiner freund” ved Euro Vision Song Contest, men kom ikke længere ved den internationale afstemning. Et år senere kunne hun i England synge ved finalen. Med engle hår og konservative tøj samt sin hvide guitar sang hun titlen. Sangen blev så godt modtaget at næsten alle de 18 lande gav Tyskland højeste score, hun sluttede med 161 point og vandt dermed med en klar føring. Da Nicole skulle synge den igen, sang hun den på Engelsk, fransk og hollandsk. Sangen var det første hit fra Tyskland som vandt.

Andre succes titler

Naturligvis har Nicole også andre hit, i hendes musikalske tid har det bragt andre ørehængere. I 1981 kom hun med sin første titel “Fliegt nicht so hoch, mein kleiner freund” på marked og den stormede med det samme den tyske chart. Sangen holdt over 20 uger i hitparaden og er stadig en af de største hit fra sangerinden. Ud over ESC titlen i 1982 kom hits som “Papillon”, “Ich hab dich doch lieb” og “Mit dir vielleicht”.

Schlager sangerinden kunne med sine titler, sikre sig en plads i den tyske hitparade. Utallige succes sange vil altid være i fans erindringer, men nok en bestemt vil altid blive husket: Sangen fra Nicole: “Ein bisschen frieden”.

Nicole melodi grand prix 1892
Fra Euro Vision Contest 1982
Nicole Ein bisschen frieden
Et billede fra nu

Kilde: Schlagerplanet.com

 

Det skal du læse