Münchener Freiheit Band: Populære sange

Münchener Freiheit, opkaldet efter den underjordiske banestation i bydelen Schwabing, prægede i 80´erne med deres musik. Münchener Freiheit sange som “Ohne dich”, Tausendmal du” og “Solang man träume noch leben kann” var ørehængere, de var absolut smitsomme. I dag fejre de 33 års jubilæum, til det særlige jubilæum kommer vi tættere på bandet og deres hits.

Münchener Freiheit: Sange

Her er nogle fakta om deres bedste hits og videoer dertil.

Münchener Freiheit: “Ohne Dich”

Sangen “Ohne dich” udkom den 8. November 1985 og betød gennembrud for bandet. Den opholdt sig i ugevis på hitlisterne, over 600.000 gange blev singlen solgt. Guld status. Sangen er lavet som cover sange, over 27 versioner er kendt. Sangen er en vuggende kærligheds erklæring, Lyt selv herover.

Münchener Freiheit: “Tausendmal du”

Den 24. Marts 1986 blev “Tausendmal du” udgivet, den nåede 9. Pladsen i Tyskland, 7. Pladsen i Østrig og 25. Pladsen i Schweiz. Det var den anden single fra albummet “Von anfang”. Sangen er en følelsesmæssigt ballade, der handler om drømme, længsel og kærlighed.

Münchener Freiheit: “Solang man Träume noch leben kann”

Sangen er en single fra albummet “Fantasie” og udkom den 23. Oktober 1987. Den opnåede 2. Pladsen i Tyskland. Sangen er lavet i tæt samarbejde med London Symphony orkester. Er lavet i samarbejde med den Britiske musiker og producent Andrew Powell. Sangen handler om et par som genforenes, efter de har været skilt, og udsigt til et nyt forhold:

Münchener Freiheit: Band

Bandet blev dannet for nøjagtig 33 år siden i dag. En af de stiftende medlemmer er Stefan Zauner,  der selv har komponeret og produceret de fleste sange selv. Før han dannede Münchener Freiheit, var han med i rockbandet Amon Düül 2.

Den første succes havde bandet Münchener Freiheit med albummet “Umsteiger und licht”. Derefter gik det støt op, i 1984 kom sangen “Oh baby” det første skridt på hitlisterne. Et år senere den 8. November, var succesen perfekt: “Ohne dich” blev en kasse succes. I efteråret var sangen sågar i bogen “Die 100 schlager des jahrhunderts”.

I slutningen af 80’erne var gruppen en international succes. I nogle år kunne man ikke høre Münchener Freiheit . Men i 1993 vente bandet tilbage: De deltog i Eurovision song contest. Men de opnåede kun en 18. plads med sangen “Viel zu weit”.

Den store succes kom efter noget tid, i 2009 lykkes det med et come back: Deres album “Eigene wege” nåede plads 10 på hitlisten. Det var første gang i 18 år, at de var tilbage på top 50 med et album. To år senere meddelte grundlæggeren Stefan Zauner, at han vil forlade bandet, og hellige sig sit eget projekt. Hans efterfølger blev Jörg- Tim – Wilhelm, han var allerede kendt fra nogen studio produktioner med bandet.

Münchener-Freiheit-1

Hvilke melodier er dine ynglings sange med bandet Münchener Freiheit? Skriv det gerne her.

Kilde: Schlagerplanet.com

Det skal du læse