Mere tysk musik, tak!

Radioprogrammer skal være på tysk. Det ønsker de tyske CSU-politikere. De ser det som en slags “Selvengagement” og offentliggør manglen: “De offentlige radio- og TV stationer skal spille flere tyske- og europæiske musiktitler. Det burde være en forpligtelse”, siger medieekspert Michael Frieser til BILD avisen.

Kilde: Wikipedia - Michael Frieser
Kilde: Wikipedia – Michael Frieser

Han ser det ikke kun som værende radio, der skal forpligte sig i gennemførelsen, men også den tyske musikindustri og de internationale kunstnere. Ifølge CSU-ekspert, vil flere tyske radiotitler give et konjunktursving i musikbranchen. CSU’s interne ekspert Stephan Mayer siger til BILD: “Mere tysk musik i offentlig radio kan betyde et løft i den tyske musikindustri”.

90 procent er engelske titler

Administrerende direktør for Vereins Deutscher Sprache (VDS), Holger Klatte, siger klart: “Vi har i mange år oplevet TV i Tyskland have kvote for den engelsktalende musik. Både private og offentlige TV-selskaber har 90 procent af engelske sange i programmerne”.  Men går det ikke, vil han på råbe “En juridsk tysk kvote”. Fordi “en forpligtelse for TV-selskaberne for tysktalende musik” er afgørende.

Dermed tager Klatte det franske musikprogram som forbillede. I Frankrig har der i 20 år eksisteret en radiokvote. Siden 1994 skal ca. 40 procent af spilletiden på radiostationen spille landsdækkende titler. Det er kommet det franske musikmarked til gode. Han har siden oplevet et sandt boom, skriver bladet.

[box_info]Kilde: Schlagerplanet.com[/box_info]

Det skal du læse