Med Andreas Gabalier til Schlager Party: Sådanne klapper det med Stylingen

Lederhosen Rocker Andreas Gabalier, er for længst avanceret til kult stjerne. Om han er i godt humør “Hulapalu”, Traller, om han “Dirndl Lieben” (elsker Dirndl) eller om han synger triste toner, som f.eks. i sangen “Amoi se ma uns Wieder”,… er Andreas Gabaliers styling altid den samme og speciel.

Hvis man ønsker at efterligne ham til et Schlager Party, skal man have mere styr på styling end at synge de mindeværdige sangtekster. Hvad er der behov for, hvis man vil gå som Andreas Gabalier til schlager party eller til en Oktoberfest, kommer her følgende tips.

1. Man kender ham: De korte Lederhose er obligatorisk

Der er et styling træk som Andreas Gabalier tydeligvis forbliver tro ved, ved hver offentligt optræden, og det er lederhosen. Det betyder for dem der vil efterligne stjernen: Der skal købes korte lederhose. Du kan også købe traditionelle kostumer online – udvalget er tilsvarende stort. Derudover kan du søge efter det du præcis kan lide – i mange shops er der en filterfunktion, der muliggør en direkte søgning efter “korte lederhose”. Hvad der skelner mellem bukserne er farven. På dette punkt er Andreas Gabalier tydeligvis ikke fastlagt.

Grundlæggende gælder følgende: Lys lederhose ser mere rustik ud, en mørk lederhose ser mere ædel ud. Og lederhose i “Brugt look” er definitiv velegnet til Oktoberfest. Fra tid til anden bære sangeren også lederhose med seler. Disse er – kombineret med en skjorte -også et passende outfit, når det bæres til en festlig lejlighed.

2. Toppen: mellem vest, armløse t-shirt eller traditionel skjorte

Ved valg af overdelen er Andreas Gabalier langt mindre defineret. Ofte bærer han armløse t-shirt til de korte lederhose, som kunne ses som en undertrøje. Hvem der tager på pilgrimsrejse til schlager party eller oktoberfest i let tøj er frit valg. Men Andreas Gabalier look er efterspurgt.

Hvem der ønsker en stil brud, er også afhængig af den luftige version – som en ærmeløs t-shirt – men i farve eller et mønster der ikke passer til lederhose. Helt klassisk eller traditionelt ser Andreas Gabalier sjældent ud. Kun ved optræden, hvor han ikke levere et show på scenen bære han en traditionel skjorte – i blå eller rød.

På toppen af, den selvudnævnte “Volks-Rock´n´Roller” liste: En vest, der ikke er mindre stram end resten af hans outfit, eller en cool, afslappet sort læderjakke, som giver ham den rockede karakter og understreger hans sange.

3. Det trekantede tørklæde om armen er typisk for sangeren

Wolfgang Petry kunne kun strække hans håndled ud blandt de mange fans og snart blev den fyldt med mange venskabsarmbånd. Det var hans kendetegn på toppen af hans karriere. Ved Andreas Gabalier er det ikke venskabsarmbånd, men det trekantede tørklæde som tegner den trylle formede røde tråd, gennem hans helt eget styling. Han bære det trekantede tørklæde på enten overarmen, når han har de ærmeløse t-shirts på eller om håndleddet.

Apropos typisk: Og en anden accessoires som han bære hyppigt på scenen – nemlig en solbrille med rød-hvid ternet ramme. Til trekantet tørklæde på arm passer dette accessoires i hvert fald. Og også til de korte lederhose harmonere det sjove accessoires.

4. Med Haferl sko på. Fødderne vil rocke.

Andreas Gabalier går sjældent ud i Herferl sko. I stedet står han som regel med tykke støvler på scenen. Knæstrømperne, som kan trækkes op til lederhose eller trækkes ned til støvlerne forbliver ved fødderne. Afhængig af aktion faktor på scenen er de bundet stramt eller løst.

5. Gel i håret for at få Andreas Gabalier look

Hvem der vil efterligne sangeren fra top til tå, må have gel i håret for at få det til at ligge baglæns. Der er næppe et billede hvor han har håret i sit naturlige form. For det meste er hans hår lagt tilbage. I øvrigt skal gel være så stærkt, på grund af sceneshow og håret bliver hvor han har sat det.

Fem punkter til optikken og sangtekster til passende ordlyd. Hvem der følger de fem punkter, kan komme til ligne Andreas Gabalier til schlager party eller til Oktoberfest. For at være lige så effektiv som originalen er to ting vigtige.

Optræden ligesom mimik, gestus og samtale føring fra sangeren er afslappet og cool og åbent, Den fødte Kärntner taler en østrigsk dialekt og er glad for at blive imiteret i “hans sprog”, som han engang afslørede i et interview.

Hvem der vil ligne en god dobbelt, må naturligvis kunne teksten helt fra sangeren.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse