Marianne Rosenberg – Bunter Planet

Glitter og dybe følelser, attitude og lethed – den måde, hvorpå Marianne Rosenberg fejrer et frit samfund med sine club- og discosange, er ekstraordinær og oplivende. Hvordan hun igen og igen udforsker kærlighedens mangfoldighed. Og hvordan hun fejrer sin historie som en selvsikker kvinde og kunstner i bevægende schlagernumre. Efter mere end 50 år i musikbranchen er hun i dag mere produktiv, succesfuld og uafhængig end nogensinde. Hendes album “Im Namen der Liebe” nåede førstepladsen på hitlisterne i 2020.

Efterfølgeren “Diva” røg op som nummer 5 i 2022, og Marianne Rosenberg er ikke bare en følsom og euforisk sangerinde på sit nye 22. studiealbum. Hun er også involveret som forfatter og producer. På “Bunter Planet” hylder hun den skønhed, der ligger i det åbne samvær. Uden at granske og bedømme oprindelse, tro, alder og seksuel orientering. Det, der tæller, er øjeblikket. Den fælles kemi og de fælles følelser. For Marianne er og bliver en drømmer. Nu mere end nogensinde. “Når vi indser, hvor længe vi har levet i tilsyneladende fred, er det nu en stressende tid,” siger hun, “men jeg tror fuldt og fast på, at venlighed og hengivenhed bor i os alle. Og at kærligheden besejrer hadet.”

En rejse til havet, en elsket ved din side: Åbningsnummeret “Liebe spüren” åbner din sjæl på vid gab. Dansable beats, længselsfulde strygere og frem for alt Mariannes stemme udløser straks den ultimative livsglæde. “Man skal være nøgen ved mikrofonen for at skabe følelser, der går ind under huden og ind i hjertet på folk,” siger sangerinden. “Når det lykkes for mig, svæver jeg ud af studiet, som om jeg er forelsket.” Det vigtige for hende er at holde det legende. Og nysgerrigheden. Det er derfor, hun udforsker forskellige lyde og stemninger med produceren Alex Wende. Og det er derfor, hun bevidst tager unge kvindelige sangskrivere med om bord. Namika har for eksempel skrevet det vidunderligt drivende nummer “Freedom”. En ode til urimeligheden. Til den natlige trængsel og travlhed i en urban sommernat.

Foto:Ben Wolf

Hun arbejdede sammen med Leslie Clio på titelnummeret “Bunter Planet”. Et hymnisk dansegulvshit med et budskab. “Hvis vi alle behandler hinanden med kærlighed og respekt, så burde det ikke betyde noget, hvem vi elsker, hvor vi kommer fra, og hvad vi tror på,” forklarer Marianne Rosenberg. Tilbage i 1992 sang hun fredssangen “The dream is over” sammen med sin ven Rio Reiser ved den store demonstration i Frankfurt mod racisme og diskrimination. I dag siger hun: “Det nytter ikke noget, jeg er nødt til at synge om det igen og igen.” Men uden at pege fingre, uden at være professionelt påvirket. Men med en masse positiv energi. Med linjer som: “I dream that she may belong to her / and nobody may be outraged anymore / because love loves wherever it falls”. Sangen “Bunter Planet” er også en hyldest til hendes vidunderligt blandede publikum. “Til mine koncerter mødes mennesker, som ikke nødvendigvis ville mødes ellers.

Med sine stærke og følelsesladede sange skaber Marianne Rosenberg frem for alt én ting: forbindelser. Og samtidig føler alle sig individuelt og personligt tiltalt. For eksempel powerballaden “Er ist mein Talismann”, som giver trøst og håb. “Når vi er nede, har vi alle brug for en særlig person, vi kan betro os til, og som vil forklare os, hvor mange vidundere der findes i denne verden.” Albummet “Bunter Planet” er fuld af livsklog visdom, der sender dig ind i den næste dag med mere mod. For eksempel break-up-sangen “Keine Zeit”, som minder om Cher-hittet “Strong Enough”. Og som fører til den store erkendelse: “God dag, jeg er stærk, og jeg har det alt for godt”. Marianne Rosenberg bringer til gengæld masser af erotik ind i sin musik med “Tief wie der Ozean”. Et langsomt soulnummer, der viser, hvor tilgængeligt og intimt det tyske sprog kan lyde.

Lidenskabelige, poetisk, frihedselskende – Marianne Rosenberg er alle disse ting. Med al sin livserfaring er hun afslappet og fuld af energi: “Når jeg spørger mig selv, hvad jeg forventer af fremtiden, kan jeg ikke komme i tanke om noget bedre end musik og kærlighed.

Albummet er i handlen fra d. 06.07.2024

Det skal du læse