Mærkeligt uheld på pisterne

Foto: HR/Interspot/Kerstin Joensson

Hansi Hinterseer er ikke bare succesfuld inden for volksmusik. Også på ski vil hans navn altid være forbundet med stor succes. Kitzbühel-drengen voksede op med det professionelle ski-cirkus i en tidlig alder. Han huskede en særlig mærkelig ulykke.

Skiløb er nok Hansi Hinterseers store passion. Han kommer fra en familie af rigtige atleter. Hans far Ernst vandt olympisk guld i slalom i 1960. Hansi nød ikke kun godt af sin far – miljøet var også ideelt til at blive en professionel skiløber.

Skiløb er hans liv

Hansi Hinterseer kommer fra Kitzbühel. Den mest kendte alpin-løjpe i verden ligger ved landsbyen i de østrigske alper: Den legendariske Streif, hvor det berømte Hahnenkamm-løb finder sted hvert år.

Hansi Hinterseer var også begejstret for denne store begivenhed – det finder trods alt sted årligt ved hans dørtrin. “Fordi praktisk talt hele mit liv drejer sig om det,” sagde han til “BILD”. “Vinder, falder, stjerner – jeg har set det hele!”.

Hverdagen på Seidlalm i Kitzbühel

Hinterseer voksede op lige ved siden af ​​den berømte rute – nemlig på Seidlalm. Denne kro på Streifen blev engang overtaget af Hansi Hinterseers bedstefar. Han oplevede ski-cirkuset helt tæt på.

“Jeg kan stadig godt huske, da verdensmesterskabet i alpine ski blev opfundet på Seidlalm i 1966. Mens embedsmændene i gæsteværelset diskuterede, lavede jeg mine lektier i værelset ved siden af. Med virkelig store ører,« husker han i et interview med »BILD«.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Seidlalm Kitzbühel (@seidlalm)

Han vil aldrig glemme DENNE ulykke

Den 67-årige vil dog aldrig glemme én særlig begivenhed. Som barn var Hansi Hinterseer involveret i en mærkelig ulykke:

“Jeg var ni år gammel, da mine ski trak fra hinanden på en stejl skråning, med 30 pølser i rygsækken. Det var lige før styrt-træningen med de helt store skistjerner. Pludselig lige før træning var der talrige pølser på pisten. Jean-Claude Killy kom ned af Streifen som den første i træningen. Han stoppede og hjalp mig med at samle pølserne op […]«.

I øvrigt: Ti år senere var det Hansi Hinterseer selv, der skød ned ad den stejle pist. I 1974 vandt han slalomløbet i Kitzbühel og blev en helt.

Kilde: Schlager.de

RELATEREDE ARTIKLER