Må vi præsentere – La Goassn!

La Goassn er varme som chili og berusende søde som den hellige Goassmass! Sidstnævnte er ynglings drinken for de tre piger, som blander R&B, pop og moderne Volksmusik til deres egen Cocktail. Sangerinderne er blond-, rød-, og brun håret og Goassmass kendt for øl, Cola og er for La Goassn næsten gudsgivne. Risikoen for at blive afhængig kan man høre på det første debut album “La Goassn” og den første single “Mehr, Mehr, Mehr”.

Kilde: Universal-music.de
Kilde: Universal-music.de

La Goassn er Julia Hiemer, Steffi Smailes og Judith Jandl. Julia og Steffi studere i München og Judith i Wien. Alle tre sangerinder har lært hinanden at kende på den musikalske uddannelse og blev hurtig gode veninder. Selv efter uddannelsen, har de sunget og danset sammen. Dybest set, samme konstellation som voXXclub, Steffi og Julia kendte hinanden før studiet og musik har de tre piger altid kunne lide. Til en legendarisk Maibaumfest i nærheden af den bayerske hovedstad kom de tre, og efter et par meter Goassmass opstod ideen og de ringede til voXXclub’s manager Martin Simma, om ikke han ønskede at opbygge og administrer en kvindelig version af voXXclub? Simma tænkte ikke længe, fandt ideen super og fandt pigerne talentfulde. autentiske og af alt mega sympatiske. Med begejstring og fuld af energi var de snart i studiet.

Sangene fra pigerne er som dem selv – friske, unge, poppede og frække. De beskæftiger sig om alle emner, som piger og kvinder og også unge drenge i alle aldre. Det handler om livsglæde, hjemve følelse, rejselyst og naturligvis kærlighed i alle facetter. Den første single fra albummet “Mehr, Mehr, Mehr” er også start sangen og forbinder Volksmusik med Tuba og harmonika, med pop lyde og soul blues i sangen. Sangen er absolut en ønske single fra La Goassn, fordi den er tilpasset til pigerne. Specielt Judith er opvokset på en gård med mange “Husmus” og traditionel Volksmusik.

Teksten i lignende farvand er sangen “Koane Männer”. En frisk kærlighedssang fra den unge verden, der passer ind i deres karaktertræk, på deres egen måde. “Ja, sådanne er vi bare…”, griner Julia. “Vi har det sjovt og flirter gerne med drengene”. Lyden er international med Rock-, Cajun- og Country. Her kan de stemme vældige La Groassn så rigtig rocke mange i verden.

I sangen “Lass uns tanzn” kan man også høre La Goassn klasse stemmer. Sangen er domineret af slagtøj og en beat -orienteret akkorder, med amerikanske rødder. Og så er sangen rythmisk og passer til den brede danse følelse. Sangerinderne giver den altid fuld gas, det giver sangene en intensiv virkning.

At de tre sangerinder visuelt overbringer en masse sexappel, kan høres i danse sangen “Heiss”. Versene er blide og pirrende, i omkvædet hører man techno lyde. Sangen er perfekt til clubs og disko.

En anden på “La Goassn” er cover sangen “Mädchen” fra 90erne af lucilectric. Sangen virker i denne version virker glattere og frækkere end originale. I hvert fald passer denne sang ind i det vilde og farverige koncept fra trioen. Det følelsesmæssige  højdepunkt på “La Goassn” er den skønne ballade “Heimat” der oprindelig er sunget af Hamburger sangskiver og digter Anna Depenbusch. Judith har omskrevet sangen i hendes dialekt, og omkvædet har hun glimrende lavet til tre stemmer. Judith sværmer for ekstrakten i denne sang: “Jeg elsker den sang af Anna Depenbusch og jeg elsker denne sang, der afsløre alt om begrebet hjem, som jeg føler”. En følelse, som de to andre deler, de kommer alle fra forskellige dele af Tyskland. “Hjem er altid der, hvor du er velkommen, hvor dine familie og venner er”, siger Steffi, ” Især hvis du er meget afsted, som os kunstnere og du altid lever i en kuffert, så får ordet hjem en særlig betydning”.

La Goassn er vilde, naturlige og trods alt traditions bevidste. De tør gøre ting og præcis dette mod passer til opskriften på det fantastiske trekløver. Debuten venter på hver tur, med succesfulde overraskelser, der forbløffer, som den første dybe slurk af Goaßmaß, der er så sød som himlen, beruset og derefter bærer os til den syvende himmel.

Kilde: Universal-music.de

Det skal du læse