Løft dit glas: Ireen Sheer fejrer fødselsdag

Ireen Sheers karriere begyndte meget tidligt: I en alder af 12 år vandt hun førstepladsen i BBC’s talentkonkurrence i sit hjemland England. Men trods den tidlige succes tog den britiske schlagersangerinde en teateruddannelse og tog sangundervisning. Efter skolen afsluttede Ireen Sheer endda en uddannelse som bankassistent, før hun gjorde musikken til sin fuldtidsbeskæftigelse.

Kilde: ireensheer.eu
Kilde: ireensheer.eu

Ireen Sheer og hendes store succes

Gennem sin tyske mor havde Ireen mulighed for at vokse op som tosproget, hvilket senere sørgede for hendes succes. Efter hun i England var i et band og senere optrådte som solosangerinde, kom hendes pladeselskab på den idé, at Ireen Sheer også skulle synge tyske sange. I 1971 udkom hendes første tyske single “Oh Holiday”, og i 1973 fulgte det store gennembrud “Goodbye Mama”. Med dette hit landede hun endda på top 5 på den tyske hitliste.

Siden da kom store hits som:

  • “Xanadu”
  • “Heut’ Abend hab’ ich Kopfweh”
  • “Tennessee Waltz”
  • “Feuer”
  • “Ein Kuss von Dir”

Sangerinden har to gange deltaget i det europæiske Melodi Grand Prix. Med sangen “Bye Bye, I Love You” stillede hun op for Luxembourg i 1974 og nåede en fjerdeplads. I 1978 stod Ireen Sheer igen på grand prix-scenen: Denne gang for Tyskland, hvor hun opnåede en sjetteplads med hittet “Feuer”.

Den britiske kvinde er ikke kun kendt for sin fantastiske stemme, men også fra biograffilm. Hun stod blandt andet foran kameraet på “Wenn jeder Tag ein Sonntag wär” i 1973. Ireen Sheer kan se tilbage på en lang, succesrig karriere. Vi ønsker tillykke med de 65 år, sammen med Schlagerplanet.

[box_info]Kilde:Schlagerplanet.com[/box_info]

Det skal du læse