Linda Hesse – „Ich bin ja kein Mann“

Nej, som en mand opføre Linda Hesse sig ikke. Hun er utrolig talentfuld, begavet og er desuden en sindssyg attraktiv kvinde, som udstråler magt, som sikkert mange nok gerne vil skære en skive af. Denne indstilling synes at give pote, for allerede før udgivelsen af cd’en, kunne hun med sin første single “Ich bin ja kein mann” placere sig i hele fire uger i træk på 1. pladsen på radiohitlisten.

linda-hesse-1

Linda Hesse “Ich bin ja kein Mann” teksten

Hvad er der egentlig i denne sang? Et blik i sangteksten fortæller at hovedteamet i sangen er en adskillelse.

Med: “Da bist du nun weg, mein ganzes Bitten hat mir nichts eingebracht” (Du er nu gået, mine anmodninger har mig intet bragt) begynder Linda Hesse sin debut.

Det er trist, kunne man tro, men nej. Hun opfordre “reihum Kumpels und Freundinnen” (gengælde hjælpere og veninder) og gå ud og danse, hav det sjovt og lad propper poppe.  

Hun er endelig ikke nogen mand. Du kan “Tränen erlauben” (Tillade tårer) og når hun danser alene, ser hun ingen tåber. Hun “kann spielen” (kan spille) og “dabei himmlisch fühlen” (Denne himmel føle).

En god måde, at beskæftige sig med adskillelse: Kvinder kan tillade de følelser, ingen vil bebrejde hende en lille tåre. Men hvad er der begravet i sorgen? Byture er mottoet og have det sjovt, således kan sorgen snart være forbi.

Linda Hesse “Ich bin ja kein mann”

Hvad teksten antyder, er Linda Hesses “Ich bin ja kein mann” og er bestemt ikke en sang, hvor man skal gemme sig i sengen og være deprimeret. Det er et feel good hit, der ligger op til dans og bringer et smil på læberne.

Rytmisk stærk forstærket, med lystige guitar lyde, anvendes i nummeret. De karakteristiske punkter er forstærket af klappen og derefter sætter Linda Hesse ind med sin tekst. Trods den er trukket gennem synth lyd, gør det ikke sangen dårligere. Den udstråler friskhed og ungdommelighed. Den er ligesom Linda Hesse, Strålende og livlig, fuld af kraft og livsglæde.

Måske bør man høre “Ich bin ja kein mann” lige nu, så vi fundet nummeret frem og kan høres her under i videoen og dermed trylle en lille sommerfølelse frem her i den kølige tid i Oktober.

Linda Hesse „Ich bin ja kein Mann“ – Videoen

Videoen til sangen er et miks af børnebilledbog og pigers kærlighedsdrømme. Linda Hesse, i jeans, hvid top og naturlig. Med seler bevæger hun sig igennem en lys, farverig verden af tændstiksmænd og blyants kruseduller. Animeret sommerfugle flagre omkring hende. Kun ganske lige på grænsen til Kitsch, bryder hun igennem til den minimalistiske tegneserie idyl.

Med omkvædet begynder Linda Hesse at danse. Et nærbillede af hendes bagdel mens hun danser, er bestemt ikke en særbehandling for de mandlige fans, men forstærker fremdriften og munterheden af sangen på en sjov og ironisk måde.

Kvinder kan bare lege med hendes charme, uden at virke komisk. Og lige efter en adskillelse hjælper distraktion og den målrettede opfattelse af det ene eller det andet som vi kender den mest.

Lige nu er Linda Hesse live på tour – Har du oplevet hende, hvordan var det? fortæl det gerne her.

Kilde: Schlagerplanet.com

Det skal du læse