Liane – Frei sein

De 9 maj 2014 udkommer det nye album “Frie sein” fra TELAMO af sangerinden Liane.

Karismatisk, attraktiv, vanvittig talentfuld er ikke længere fremmedord i forhold til Liane. I schlagerverdenen har Liane længe været kunstnerinden med stor schlagerekspertise.

Hun har nu stillet et album på benene, der gennem sit engagement og sin musikalske modenhed inviterer publikum til at drømme sig langt væk.

Den sympatiske sangerinde fra Sydtyskland elsker musik og dans. Her har hun fundet sin egen lykke. Det er grundlaget for hendes karriere i schlager- og underholdningsbranchen. Liane er autentisk og naturlig. Hun bor og føler med sine sange og fortæller dem med elegante nuancer på en troværdig måde. Dette brede spektrum af hendes musik og tekstmæssige udtryk viser hun på en imponerende måde på sit nye album.

Kilde: Telamo.de
Kilde: Telamo.de

Titlen “Frie sein” kan fortolkes forskelligt alt efter livsstil. Det beviser Liane, når hun opfordrer publikum til en rutschebanetur af følelser.

Livligt og med mange følelser går det løs, når hun spørger “Liebst du  mich noch?” som også er et af hendes ynglingstemaer – kærlighed på afgrundens rand.  “Schicksal” er et melankonisk stykke, der beskriver kulminationen af et forhold. Men her er ikke plads til dårlig stemning og modgang, fordi det går videre med en glad sang: “Vielleicht im nächsten Leben”. Her er dynamik med et arrangement af markant guitar.

Det måske nok meste følelsesmæssige øjeblik på det nye album er, når Liane synger “Meine Sonne”. Den kommer i en minimalistisk skikkelse af en pop-balladekærlighedserklæring. Programmatiske numre såsom sangen “Du wusstest, dass ich frie sein will” og den episke optimistiske “Ich werde wieder fliegen” er også mere i den retning. Singlen der blev udgivet sidst i april “Ein bett aus sternen,” får albummet til at lyde mere optimistisk.

For alle dem der lytter til albummet, vil det stå temmelig klart: Indholdet, den røde tråd, refererer til frihed, kærlighed og lånt lykke. Heri vender Liane smukt tilbage med en sang arrangeret af Stefan Pössnicker.

Det er den ubekymrede holdning til livet, der bringer en kærlighedsaffære med sig- en befriende følelse af at have optrukket en linje, hvor der en fælles fremtid er, og ingen tanker er.

Sangerinden er ikke nogen nybegynder i musikbranchen. “Frie Sein” kommer efter sidste års singleudgivelse “Ein Bett aus Sternen” og er hendes første album fra pladeselskabet TELAMO.

I mange år har Liane med sin klassiske sang og dansetræning ramt et bredt schlagerrepertoire og dermed også ramt publikum.

Hun har præsenteret sin musik i utallige liveoptrædener. På TV var og er hun med i shows som SWR-udsendelsen “Fröhlicher Feierabend” og – måske et højdepunkt – ARD’s søndagsshow “Immer wieder Sonntags”. Hun lå i ugevis på hitlisten på de store sendere som NDR1 og SWR4 med sangen “Vielleicht im nächten Leben” og “Ich lass nur noch Sonne in mein Herz”.

Hun var nomineret til den store Herbert-Roth-pris på MDR, og ved Goldenen kunstnergala i 2013 i Stuttgart i Oktober blev hun valgt til “Künstlerin des Jahres 2013” og har vundet en Smago-Pris i kategorien “Schlagerstern”.

Kilde: Telamo.de

Det skal du læse