LEO ROJAS: Fra det kommende album “Albatross” han forbinder sin hjemme følelse med moderne pop lyd

Det er ikke en egenlig schlagerstjerne, men han er utrolig populær i Tyskland, og derfor syntes vi at vil fortælle om ham her også.

“Son Of Ecuador, du schenkst mir Licht, wir leben, du schaust auf mein Leben, du schenkst mir Leben, deswegen bist du die Vater-Sonne“ (af sangen fra „Son Of Ecuador”)”

“Albatross” er et klangfyldt navn og det nye album fra Leo Rojas. Titlen er forbundet med en kult sang af det legendariske britisk-amerikanske band Fleetwood Mac, med stemning og natur fra den sydamerikanske kyst, hvor de store sømåger har hjemme. Albums titlen er valgt med omhu, fordi den indebærer kombinationen af hjemmefølelse og moderne pop klang. Leo Rojas har med sit “Albatross” lavet et album om sin indiske natur og kultur.

Historien om Leo Rojas lyder som et moderne eventyr. Fra naturelskende indisk gademusikant i Tyskland til en meget kendt superstjerne på inden tid. Med sin pan fløjte, rejste han gennem Tysklands shopping gader, indtil en begejstret tilskuer opfordrede ham til at søge på RTL “Supertalent”. Med sin egen måde at spille på panfløjten i den ene hånd og et andet instrument i den anden, rørte han millioner af seere. Hans første album “Spirit of the Hawk” nåede på record tid at opnå guld status og også det andet album som kom i November 2012 “Flying heart” var også en succes. I mellemtiden har Leo Rojas solgt over 150.000 album, hvilket er sensationelle tal inden for den instrumentale verden. Også for det nyindspillede “Albatross” af LEo Rojas er der positiv beretninger.

“Det var vigtig at vise at dette album, er mere end en panfløjte spiller” sagde Leo. “Denne gang har jeg selv spillet på guitar og perkussions instrument. Fra sangen af mit hjemland, sons af Ecuador har jeg for første gang sunget. Studio arbejdet var denne gang fra første til sidste tone, et team arbejde med min komponist Mario Spindler, og derfor gør dette album mig så stolt og lykkelig. Det er helt min musik”.

Det tillidsfulde samarbejde med Mario Spindler og lysten til at eksperimentere med sit eget musik sprog gør “Albatross” på det tyske musikmarked unik. Fra tid til anden kan man høre Enigma lyd, hvilket ikke er underligt, da enigmas producent Wolfgang Filz har været med ind over med finpudsningen i afslutningen. Fra de tidligere albums, selv coverversionerne, er det nu mere og mere Leos egne kompositioner såsom den smukke “Flying Heart”, dansen “Runakuna” og den rolige, drømmende titel “Luchando Por Un Sueño”.

Komponisten Spindler har også skrevet et par numre til albummet: “My Sweet Indian Child”, “Watch Over My Dreams”, “At Night I Think Of You” og den indisk mystiske “Son Of Ecuador” passer perfekt ind i det musikalske pop koncept.

Stemment i sangene “Son Of Ecuador” og “My Sweet Indian Child, er den kendte sangerinde Isgaard som er kendt fra Dance Acts Schiller. For Schiller sang hun top ti hittet “Ein schöner Tag” og “Dream Of You”. Hendes klassiske stemme giver de to sange på Leos album en atmosfære og klasse. Naturligvis er, som titel sangen antyder, og med meget følelse, er der et coverversion at finde på albummet. Marc Anthonys hit “You sang to me” samt at ære Gary Barlows “Forever love” – Til denne sang har Juliette Schoppmann har lagt vokal til. 

“Albatross” er et ganske spændende og atmosfærisk pop album med indisk lyd og med den sydamerikanske pentatoniske melodi.

Resultatet er et smukt album, der bevæger sig, afslappet, overraskede, og alt i alt bare sjov.

Leo-Rojas-albatros-cover

Leo Rojas nye album “Albatross” udkommer den 30-8-2013

Albummet “Albatross” kan købes eller gives som gave her

kilde: ariola.de

Det skal du læse