Maria Voskania

Maria_Voskania_Michael-Schorlepp_0E1K3610

Maria Voskania (Meri Voskanian), født den 9. December 1987 i Jerevan, Armenien som den ældste af fire søskende. Hendes fader er Ingeniør, og spiller musik. Hendes første optrædende var med fem år i et børneband i byen Radios i Jerewan, Armenien. I 1995 tog hun med sine forældre og yngre søstre til Tyskland. I Schweinfurt besøgte hun grundskolen og lærte at spille klaver. Senere sang hun med i Celtics-gymnasium i kor,  spillede keyboard samt optrådte i et Jazz/Soul Band.

Studieoptagelser blev optaget hjemme med sange, som faderen komponerede. Tilsammen har de optaget 12 uofficielle Albums. Med Celtic Big Band fra hendes skole optrådte de i Italien og Kina. Efter hendes eksamen i Juni 2008, helligede hun sig helt og holdent musikken og skrev videre på flere sange.

2003 søgte hun ind til Popstars, og kom til Re-Recall. I 2005 søgte hun ind til Casting til RTL showet – Deutschland sucht den Superstar. Hun placerede sig ud af 14.000 ansøgere, på en 12 plads, lige ved en placering i mottoshowet som top 10.

Efter DSDS kunne hun i 2006 underskrive en pladekontrakt med Deutsche Ton. Der blev til to singler og et debu album som hed “Vom ende zum Anfang“. Alle hendes melodier komponerede hun enten alene, eller i samarbejde med sin far på Tysk. I 2007 optrådte hun ved den Armenske udtagelse til Eurovision Song Contest 2007, hvor hun ud af 19 kandidater fik en anden plads. Det Armenske fjernsyn berettede live omkring Maria, at hun havde et kæmpe potentiale både i Armenien og i Tyskland. I 2008,  blev den anden single offentliggjort, hvor også der var en officiel Video til.

Med Liebe auf Eis startede Maria med Hjertefrekvens en kampagne der støttede Halt-Projectet. Sangen rettede sig imod Alkohol- og Stofmisbrug. Også den daværende Landspræsident inden for Stofmisbrug Sabine Bätzing påskønnede sammenarbejdet.

Februar 2010 stod Maria på scenen som kandidat for “Unser Star für Olslo”. Afgørelsen den 2. februar opnåede hun med titlen “Release Me“, sammen med Agnes Carlsson. Ved udvælgelsen mellem de to sang Maria “If I Ain´t Got You” af Alicia Keys, men afgørelsen desværre til anden side.

Efteråret 2010 optrådte Maria som Background sangerinde for Helene Fischer-Tour 2010. Det blev herefter til 6 år med Tour for Helene Fischer. Den 30 maj 2014, udgav Maria sit andet album “Lust am Leben“.

Fra nu af var alt klart, hvorhen den musikalske rejse skulle gå. Sammen med hendes  Tysk- Amerikanske Producent Team, der allerede arbejdede med internationale kunstnere som: Jennifer Rush, Chaka Khan, Joe Cocker, Toni Braxton eller Poul Anka der var succesrige, forberedte hun i to år, meget koncertreret sin karriere for at virkeliggøre sin drøm som Sanger. Den 30 maj 2014, udgav Maria sit andet album “Lust am Leben“.

Albums

lust am lebend perlen und gold
Lust Am Leben  Perlen & Gold
 udkommer 18. Marts 2016

Besøg den danske fanklub her: Maria Voskania