Kristina Bach: “Jeg har aldrig været så lykkelig!”

Kristina Bach – hendes særprægethed er lige så fremtrædende som hendes ambition. Sangerinden, tekstforfatteren, komponisten, manageren og producenten er fyldt med livsenergi og glæde. Titlen på hendes nye album er “Leben ist Liebe”, og den udkommer efter en pause på tre år: “Også jeg er forelsket i livet. Livet er kærlighed,” fortæller sangerinden, da hun ankommer til et interview i München i højt humør og fuld af power. “Jeg har aldrig været så lykkelig,” konstaterer rheinlænderinden, hvis borgerlige navn er Krestin Bräuer.

Kristina Bach – succesfuld “Atemlos”-komponist

Den succesfulde komponist til “Atemlos” har hjulpet både Helene Fischer og Jeanette Biedermann, og hun virker til at hvile meget i sig selv: “Når du er 20, siger du: “livet er et oprør”. Når du er 30, siger du: “livet er en søgen efter mening”. Og når du bliver 50, siger du: “livet er kærlighed”. Fordi på trods af de ting, du har oplevet og måtte lægge væk, står du over for noget trygt. Livet er stort og værd at leve”. 

På toppen af succesen finder man sig selv og måler ikke kun sig selv på succes: “Jeg er bare glad for at være nået frem til dette punkt. Jeg er uafhængig af succes, som jeg ikke længere kan definere. Det er dejligt, at jeg selv kan gøre ting i dag, der gør mig glad. Dette er en ny definition på succes for mig”.  

Disciplin, ambition og masser af arbejde ligger bag hendes hitparadeplaceringer. Der er dog også tid til søvn og ro: “Jeg står tidligt op og vågner kl. seks-halv syv. Og for ikke at begynde at tænke, laver jeg noget. Bagefter går jeg normalt i seng igen, jeg tager min laptop eller min tablet med og begynder at svare på mails eller surfer lidt”.   

“Sig blot nej” er mit motto

Nu har Kristina Bach lært at skrue lidt ned, sige “nej” og finde tid til sin golf-hobby, fortæller hun til Schlagerplanet. Det har ikke altid været sådan: “Det gik så vidt, da jeg begyndte at spille golf og var på golfbanen i 4-5 timer, hvor mobilen ikke er tilladt, at jeg fik det helt dårligt over ikke at være tilgængelig døgnet rundt”. 

Til denne nye livsindstilling hører kærlighed og lidenskab og det at kunne “lukke ned” og mødes med venner og veninder: “Mange ting kan man bedre grine af sammen med veninderne og i bestemte situationer have det mere sjovt med mændene”. Hun har nu også mere tid til de veninder, der har børn: “Jeg besøger også gerne de veninder, der har fået børn, så er jeg en hobby-barnepige”.

Kristina Bach græder ikke over en forspildt chance

Sangerinden har ingen børn. På spørgsmålet om hendes nye lykke, om der er en hemmelighed hun vil fortælle, svarer sangerinden med glimt i øjet: “Jeg er ikke gravid”.

Det gode er: Hun nyder sin frihed i sin feriebolig på Mallorca og græder ikke over en forspildt chance. Hun elsker at feste og tage en tur i byen med sine veninder: “Vi ved præcis, hvor vi skal gå hen. Vi ønsker naturligvis ikke at støde på 17-årige og føle os gamle, men vi går derhen, hvor vi føler os godt tilpas”. 

Og hvor fester Kristina Bach så? “Der er over 40 diskoteker, det er ganske morsomt, man møder de samme mennesker igen og igen. Det er i disse kredse, man finder en tryghed. Det nyder vi, og en skøn aften er, når vi næste morgen vågner op med hovedpine og kan sige: Hvad har vi lavet?” 

Kilde: kristina-bach.de/
Kilde: kristina-bach.de/

Kristina Bach værdsætter sin kollega Helene Fischer

Hvordan kom samarbejdet med Helene Fischer egentlig op at stå? “Det var Helene, der spurgte mig, om ikke jeg havde en sang til hende. Det skulle gå meget, meget stærkt. Og meget, meget hurtigt kan en god sang ikke bare komme frem, og jeg havde ikke nogen i skuffen. Men jeg havde naturligvis kompositioner på klaver liggende til mit album og tilbød hende en af sangene. Og det er historien om “Atemlos”. 

Samarbejdet med Helene Fischer beskriver Kristina Bach som tæt og professionelt: “Forholdet til Helene Fischer er professionelt og meget tæt. Jeg tror ikke, at “Atemlos” kunne være opstået, hvis det ikke havde været sådan. Succesen fra “Atemlos” er helt sikkert kvindepower. Hvad mange ikke ved er: Kristina Bach var hemmeligt gift med Helene Fischers manager, Uwe Kanthak.

“Take a Breath” af Kristina Bach: Den engelske version af “Atemlos”

På sit nye album “Leben ist Liebe” leverer Kristina Bach en engelsk version af “Atemlos” med navnet “Take a Breath”. “Jeg havde skrevet den engelske tekst. Den lå dér, og jeg tænkte: Ja, på engelsk er den guf for et album. Teksten er skrevet sidste sommer sammen med alle de andre tekster og er et must på albummet”. 

På spørgsmålet om beskyldningerne om at plagiere “Atemlos”, reagerer kunstnerinden roligt og påpeger, at anklagen er fremført af uafhængige sagkyndige, som for eksempel Heiko Maus, og er retfærdigt blevet tilbagevist. Punktum.

Kilde: Schlagerplanet.com

Det skal du læse