Kansler Angela Merkel giver os håb for Schlager-koncerter

For kansler Angela Merkel er kunstnerne og den kulturelle sektor øverst på listen over prioriteter. Dette inkluderer også schlagerindustrien hvor stjerner og fans håber, at mindre koncerter snart bliver tilladt igen – på trods af corona-pandemien.

Corona-viruspandemien holder stadig verden og Tyskland i spænding. Forbundsstaterne vil nu gradvist gennemføre de lempelseforanstaltninger, der er besluttet i Berlin regionalt.

Strande åbnes igen, forlystelsesparker, hoteller og Gastronomi – alle efter strenge hygiejnebestemmelser. Teatre, koncertsale, Schlagerdiskoteker som “Nina” i Bottrop, som er populær blandt kunstnere og fans, skal forblive lukket.

Store begivenheder som folke- og byfesfester, open air-koncerter og festivaler vil først være i stand til at åbne i slutningen af august. Begivenheder som Oktoberfest eller Cannstatter Wasen i Stuttgart er også aflyst for perioden efter 31. august. Eventbranchen frygter endda, at disse aflysninger vil have en signaleffekt for mange andre store begivenheder ved udgangen af året.

Det er forbudt at synge!

I går kritiserede kansler Angela Merkel tyskernes skødesløse opførsel den første weekend, efter at lempelses foranstaltningerne var blevet besluttet. Kansleren blev ifølge DPA-oplysninger, irriteret på en videokonference med CDU-præsidiet, at opførelsen mod afstandsregler undertiden blev betragtet som en test af mod.

For om kun to til tre uger vil alle vide, hvordan de afslappede beslutninger påvirker antallet af inficerede. Og så kan der være restriktioner igen.

Kansleren havde opmuntret alle kunstnere og arrangører for et par dage siden. Det lover omfattende hjælp til alle kreative kunstnere i Tyskland og garanterer den føderale regerings støtte til kunstnere i Corona-krisen.

Kulturminister Monika Grütters kan betale gebyrer og andre ting, der er uden for hendes budget. Landsdelene bør også udvikle koncepter for, hvordan små koncerter, teatre og koncertsale kan genåbne under de givne hygiejnebestemmelser.

Alternative bilkoncerter

For Schlager-industrien er drive-in-koncerter i øjeblikket det eneste alternativ til at kunne spille live foran et publikum igen. Giovanni Zarrella, Michelle & Vincent Gross, Heino, Daniela Alfinato & Schlagerpiloten har allerede annonceret sådanne koncerter.

Og i Essen i NRW går planlægningen endda et skridt videre, her planlægger byen i Grugapark endda at arrangere en “liggestols-koncert” med schlagerartister i den nærmeste fremtid.

Mange små og mellemstore Schlager-kunstnere fra branchen har i øjeblikket ingen indtægter fra den levende forretning, der er så vigtig for dem. De håber nu på den føderale regering og åbningen for små koncerter for op til 500 mennesker.

Kilde: Schlagerpianet.de

Det skal du læse