Kalkberg Open Air 2016

Så har der været endnu en fest, i det tyske landskab. Det var i Bad Segeberg, en pragtfuld og flot by. Vi var med til Kalkberg Open Air som afholdes i et gammelt stenbrud lidt uden for byen. OG sikken en oplevelse, der er altså ingen som de tyske tilskuere som kan skabe sådan en stemning, det skal simpelthen opleves. Vi var inviteret derned til at se hvordan de afholdte sådan et stort arrangement, så vi havde adgang overalt. Det gav os et godt indblik i, hvor meget der egentlig kræves for at få det hele til at glide så godt som muligt.

IMG_8230
Kilde: Tyskschlager.dk

Da tiden var inde til det, så mødtes vi med vinderne af billetterne, som vi udlovede i en konkurrence for kort tid siden, og det var helt klart nogle glade vindere. De var alle klar til nogle hyggelige timer med god musik og god stemning. Og det fik de. Vi snakkede med dem senere og de var stadig glade og i et noget højere humør end da vi snakkede med dem første gang. Så det glædede os at det var sådan en succes for dem.

IMG_0398
Kilde: Tyskschlager.dk

OG så var der ellers lagt op til en mindre kostumefest, som er en af kendetegnene for bl.a denne festival. Rigtig mange havde gjort noget ud af at være festlige og gøre dagen festlig for alle andre der var med.

IMG_0437
Kilde: Tyskschlager.dk
IMG_0441
Kilde: Tyskschlager.dk
IMG_0504
Kilde: Tyskschlager.dk
IMG_0443
Kilde: Tyskschlager.dk

og allerede inden af festen startede, var der total gang i den, både på pladserne men også oppe bagved ved boderne, hvor man kunne købe noget af udstyret som mange af de andre havde på, masser af forskelligt lækkert mad, og selvfølgelig masser af forskelligt øl.

Publikum var med fra starten af og at høre 8000 mennesker synge så højt med på kendte Schlager sanger, var noget som fik hårene til at rejse sig. Det kan simpelthen ikke beskrives, det skal opleves.

IMG_0414
Kilde: Tyskschlager.dk

Værterne ved dette års Kalkberg Open Air var Petra Passig og Andreas Schmidt. Petra Passig har været vært og redaktør i 10 år ved Radio Tätig, og Andreas Schmidt har 35 års passion til erhvervet og siden radio Tätig. De gjorde det begge ganske godt selvom de nogle gange havde det lidt svært at få deres snak ud til publikum, fordi publikummet konstant sang.

Der var et opvarmningsband som vi ikke lige fik navnet på, men de var ikke kendte, men spillede nogle af de helt gode gamle schlager hits.

IMG_0434
Kilde: Tyskschlager.dk
IMG_0430
Kilde: Tyskschlager.dk

Derefter var det Melanie Jäger der startede det egentligt arrangement. Melanie Jäger synger Cover sange af bl.a. Helene Fischer m.f. Melanie lagde godt ud med masser af energi og godt humør.

Herefter var det Kerstin Ott som bl.a. synger “Die immer lackt” der kom på scenen. Vi fik desværre ikke nogle billeder af Kerstin da vi var backstage da hun var på scenen. Øv, for det lød super godt, både fra Kerstin og så sandelig også publikummet. Især da hun gave nummeret “Die Immer Lackt” der fik man selv backstage gåsehud.

IMG_0464
Kilde: Tyskschlager.dk

Så var det Michael Wendlers tur og han var også i super humør og gav nogle af de seneste hits fra hans side af, og selvfølgelig hans mega hit “Nina”. Michael har sikkert været det helt store trækplaster dette år, for på intet tidspunkt gik publikum mere amok end da Michael var på scenen.

IMG_0514
Kilde: Tyskschlager.dk

Publikum fik sig også noget af en overraskelse da Michael Wendler sprang ned fra scenen og gik ud blandt publikum under sangen ”Nina”. Han var stærkt bevogtet af vagter som halsede afsted for at følge Michael. Det gjorde publikum mere vilde.

IMG_0483
Kilde: Tyskschlager.dk

Michael Wendlers dansepiger var også i hopla, og dansede med store smil og spredte godt humør ud til publikummet.

IMG_0529
Kilde: Tyskschlager.dk
IMG_0532
Kilde: Tyskschlager.dk

Laura som man altid ser hende på scenen. Smilende og naturlig. Laura gav ligesom de andre kunstnere, de seneste hits samt et velkendt. Der var ikke lige så meget knald på publikummet imens Laura var på scenen, men tror heller ikke at de snart kunne mere, deres stemmer må snart være slidt op. Alligevel var der gang i hele området med masser af sang og noget af publikummet dansede rundt, både nede foran scenen og rundt på området.

IMG_0553
Kilde: Tyskschlager.dk
IMG_0573
Kilde: Tyskschlager.dk

Achim Petry var allerede i super gear backstage, og var ikke mindre da han gik på scenen. Her gav han den maks gas og med de mest kendte af hans hits. Publikum var ellevilde og kunne ikke få nok. På et tidspunkt stod Achim i et par minutter og bare kiggede på publikum alt imens de blev ved med at synge.

IMG_0598

Kilde: Tyskschlager.dk

Så blev det Peter Wackels tur med hans Party Schlager Hits og så vågnede publikummet ellers igen. Peter opholder sig ligesom næste kunstner, på Mallorca.

IMG_0623
Kilde: Tyskschlager.dk
IMG_0647
Kilde: Tyskschlager.dk

Jurgen Drews er en garvet herrer i branchen, og bliver jo i dag kaldt kongen af Mallorca, og det lever han i den grad højt på, og er ikke bleg for at fortælle det under hans optræden. Så meget at det går over gevind og så virker han enormt selvglad. Når det så er sagt, så kan man ikke komme uden om at han har lavet en masse hits, og dem fyrede han også af i lørdags, og der blev igen sunget med for fuld skrald

IMG_0655
Kilde: Tyskschlager.dk
IMG_0669
Kilde: Tyskschlager.dk

Ella Endlich som deltog i det tyske melodi grand prix var også og give nogle af hendes mest populære numre, og igen var publikum med. Efter Ella blev vi nødt til at gå backstage igen. Oli P. var på scenen imens. Så derfor har vi desværre ingen billeder fra den optræden.

IMG_0691
Kilde: Tyskschlager.dk

Gildo Horn afsluttede aften, og han er noget specielt. Publikum var vilde med ham, og sang med på mange af hans sange.

Videoer fra Kalkberg Open Air 2016

Lidt sjove fakta:

Der kan være 10.000 tilskuere, men der lukkes kun 8000 ind på grund af sikkerheden. Det har taget 12 mand 7 dage at opbygge scene, uden brug af kran eller trucks da det er umuligt at få disse ind i området. Det er 22 gang i år at det er afholdt. Det hele sker i et nedlagt kalkbrud.

Afsluttende ord.

Det var i alle henseender en super god dag, med masser af godt vejr og ikke mindst et utrolig veloplagt publikum. Alle kunstnerne formåede at hive publikum med sig, og at høre 8000 mennesker synge i kor var en oplevelse, der blev sunget, danset og indimellem måtte kunstnere give op med at synge for det klarede publikum for dem. Atmosfæren på stedet kunne næsten ikke bliver bedre, og kulisserne af det gamle kalkbrud gav det sidste.

Ud over at der var en masse publikum, var der stor sikkerhed på stedet, i form af bl.a. kontrollanter, politi, brandvæsen og samaritter. Der var ingen slagsmål eller anden uro, kun super glade mennesker som var alt lige fra de helt unge teenagere, rockere og op til den helt ældre generation. Vi vil sige det er helt klart et besøg hver til næste år, man bør mindst engang give sig selv lov at opleve det, og det ligger kun 140 km fra den danske grænse. Vi skal helt sikkert derned igen til næste år. I mellemtiden er der så Die Schlager Welle på Weissenhauser strand til November. Der er samme stemning. Ses vi der ?

Det skal du læse